Sağlık

Yatmadan önce yatağınıza tuzlu limon sıkın ve bakın neler oluyor.

Mutfaklarımızdan, sofralarımızdan ve yemeklerimizden eksik etmediğimiz limon, doğanın bize sunduğu mucizelerden biridir.

Her gün farklı faydalarını keşfettiğimiz limon ve misket limonu suyu, çeşitli karışımlarla birleşerek iki kat fayda sağlıyor.

Mutfak temizliğinde, vücut sağlığında ve hoşluğunda işe yarayan limon, tuzla birleştiğinde uykuyu kuvvetlendirir.

Limonun tuz ile birleşimine geçmeden önce faydalarından bahsetmek gerekirse; Kalp krizi riskini azaltır ve sindirim sistemine iyi gelir.

Kilo vermeye yardımcı olan limon vücuttaki toksinlerin kısa sürede dışarı atılmasına neden olur. Zararlı toksinlerden arınan vücut kendini yenileme sürecine girer.

Cildin sağlığını koruyan limon aynı zamanda hoşluğunu ve parlaklığını da geri kazandırır. Bu nedenle birçok kozmetik çalışmaya temel oluşturmaktadır.

Sirke ile birleştiğinde nazara karşı etkilidir. Konutta oluşan negatif havanın dışarı atılmasını sağlar. Kişinin olumsuz gücünü dengelemeye yardımcı olur.

Faydaları saymakla, yazmakla bitmeyen limonu tuzla karıştırıp gece başucuna koyun.

Bu ikili sirke ile yapılan karışımdan bile daha etkilidir. Yatağınızın üzerine koymanızın sebebi uykunuzu daha sağlıklı hale getirmektir..

Limon ve tuz karışımı ne işe yarar?

Limon ve tuzu karıştırın. Sonra başucuna koy. Bu karışım gerginliği azaltmaya yardımcı olur ve gerginlik, kaygı gibi durumlarla baş eder.

Yatağınızın başucuna tuzlu limon koyduğunuzda gece boyu sınır sisteminiz daha sağlıklı çalışır. Odaklanmanızı arttırır ve uykuya dalmanızı kolaylaştırır. Zihninizde dönen kandan uzaklaşmanızı sağlar. Bu sayede kaliteli uykunun anlamını öğrenecek ve gecenin keyfini yeniden keşfedeceksiniz.

Antioksidan ve antibakteriyel olan limon, burun tıkanıklığınıza iyi gelir ve sizi uyurken bu kederden kurtarır. Burun tıkanıklığı sadece yatmadan önce değil gün boyunca da büyük bir sorundur. Tuzlu limon geçmiyorsa bir uzmandan yardım alın.

Sivrisinekler dahil odadaki tüm böcekleri uzaklaştırır. Bu rahatsızlık ortadan kalktıktan sonra kişi güvenle uykuya dalabilir.

Limon kokusu beyninizin serotonin seviyesini yükseltir. Bu da sabahları daha enerjik ve mutlu uyanmanızı sağlayacaktır.

Hava kalitesini artırır ve odanızın daha hoş kokmasına yardımcı olur. Akciğerlere giden hava kapakçıklarını temizler ve virüslerin burada yer almasını engeller.

Limon aroması tansiyonu düşürür. Bu nedenle limon ve tuzu karıştırarak uyumak rutininiz haline gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu