Sağlık

Tırnak Kozmetikleri Hakkında 5 Önemli Bilgi

Tırnak kozmetikleri sağlık açısından zararlı olmasa da hassasiyeti olan bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Jel tırnak, kalıcı oje ve protez uygulamalarında kaliteli ürün tercih etmek, temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etmek, olası reaksiyonlara karşı duyarlı olmak önemlidir. Memorial Ataşehir Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Güldehan Atış tırnak kozmetiği hakkında bilgi verdi.

Bakımlı ellere ve güzel görünen tırnaklara sahip olmak isteyen ve vakit kaybetmek istemeyen kadınların sıklıkla tercih ettiği tırnak kozmetiği, talebin artmasıyla birlikte sıklıkla tercih ediliyor. Jel tırnak, kalıcı oje ve protez tırnak gibi uygulamalar güzel görünen tırnaklara kavuşmayı kolaylaştırsa da bazı sorunları da beraberinde getirir. Uygulamaların giderek yaygınlaşması sonucunda tırnak estetiği ile ilgili sorunlar nedeniyle dermatoloğa başvuran hasta sayısında önemli bir artış görülmektedir. Tırnak kozmetiği sağlık açısından zararsızdır ancak bazı önlemler almakta da fayda vardır.

 

Tırnaklarınızı yaptırmadan önce bu teklifleri dinleyin

Zamandan tasarruf ve şık görünme gibi avantajları olan bu formülleri uygularken nelere dikkat edilmelidir?

 

1. Öncelikle işlem sırasında steril aletlerin kullanıldığından emin olunuz. Hem işlem sırasında enfeksiyon riskini azaltmak hem de kan yoluyla insandan insana bulaşabilen enfeksiyonları kontrol altına almak açısından değerlidir.

2. Manikür işlemi sırasında tırnak kütikülünün derin kesilmesi tırnakta enfeksiyonlara ve şekil bozukluklarına neden olabilir. İşlem sırasında mümkünse kütikül korunmalıdır.

3. Tırnaklar uygun teknikle kesilmelidir. Uygun olmayan şekilde kesilmiş tırnaklar batık bir tırnağa neden olabilir.

4. Jel tırnak ve kalıcı oje gibi uygulamalar her zaman değil aralıklı olarak uygulanmalıdır. Tırnağa uzun süre baskı uygulayan formüller tırnak plağında incelme, sararma, kırılma ve şekil bozukluklarına neden olabilir.

5. Özellikle jel tırnak uygulamalarında kullanılan UV lambalar da dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konudur. UV cilt kanserleri için bilinen bir risk faktörüdür. Tırnak plağının UV’ye karşı geçirgenliği çok düşüktür. Yani tırnak plağı ve altındaki dokular UV’nin zararlı etkilerinden korunur. Ancak tırnağın etrafındaki dokuyu korumak kesinlikle gereklidir. Uzun süreli, sık uygulamalar uzun vadede sorunlara neden olabilir. UV uygulaması sırasında tırnak dışı bölgelerin uygun bir parmaksız eldiven ile kapatılması veya işlem öncesinde güneş kremi sürülmesi koruyucu olacaktır.

Tırnaklarınıza aralıklarla bakım yapın ve ellerinize güneş kremi sürün.

 

Güzel görünen ve bakımlı tırnaklara sahip olunurken sağlık da korunmalıdır. Bu stil uygulamaları; Güvenilir merkezlerde, uzman kişilerce, steril koşullarda yapılmalıdır. Uygulamaların her zaman değil, aralıklı kullanımı yan etkileri azaltabilir. UV lambaları kullanırken tırnak çevresini korumak uzun vadede cilt kanserine karşı koruyucudur.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu