Haber

Umut Akdoğan: “Ata İttifakını Oluşturan Partiler Burada Kaldı, Çelişkiler Oraya Gitti”

TUNAKAN Yıldırım

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, “Sığınmacı gönderme vaadiyle seçmeninden oy isteyen bir cumhurbaşkanı adayı, ‘Sığınmacı gönderemem’ diyen bir siyasi partiyi desteklese de bence oyu kazanamaz. Bizim görüşümüze oy veriyor değil mi? Onun için fikirler burada kaldı, Oğan Bey oraya gitti. ATA İttifakını oluşturan partiler burada kaldı, çelişkiler oraya gitti” dedi.

Umut Akdoğan, CHP’nin 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine ilişkin çalışmalarını pekiştirmek için bugün Karabük’e geldi. Akdoğan’ın ilk durağı CHP Karabük İl Başkanlığı oldu. Akdoğan ve CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay açıklamalarda bulundu.

“BU SEÇİMİN KARARINI KADINLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ VERECEKTİR”

Cevdet Akay dedi ki:

“28 Mayıs’ta halkımızın gereken cevabı vereceğinden en ufak bir şüphemiz yok. Tek parti hükümetini devirip parlamenter sisteme geçerek, Millet İttifakı ile birlikte hareket ederek, bir ortama geçişi sağlayacaktır. Demokratik bir hak, hukuk ve adalet içinde yaşayabiliriz.Kadınlarımız “Gençlerimiz bizim için çok ama çok önemli, bu seçimde onlar karar verecek. Oy vermeyenler sandığa gitmesinler, lütfen sandığa gidip oy kullansınlar.”

“ATA İTTİFAKINI OLUŞTURAN PARTİLLER BURADA KALDI, ÇEVRİLMELER ORAYA GİDİYOR”

Umut Akdoğan dedi ki:

“Bakın Sinan Oğan Bey beş unsuru ortaya koydu. Beş unsuru da biz taşıyorduk ama Erdoğan’ın bırakın ruhunu, sözlerinde bile eleştiri vardı. Mesela kimin sözü ‘Faiz sebep, enflasyon sebep’ diyen. sonuç’? Erdoğan’ın sözleri değil mi?’Faiz, enflasyon, ekonomi Türkiye’yi bu sarmaldan çıkaracak adayı destekleyeceğim” dedi. Faiz, döviz, ekonomi; Spiral kelimesi bununla bir araya gelirse, ikisinin birleşiminden Erdoğan ortaya çıkıyor. Bu beş maddenin bir başlığı vardı. Bunu söyleyerek hem Karabük’te hem de 81 ilde oy istediler. Bu da ne? Sığınmacıları ülkesine gönderdiğine dair yaptığı açıklamada sadece ‘Numan Kurtulmuş bana geldi. Numan Kurtulmuş’a mültecileri ne yapacaksınız dedim. Geri göndermeyeceğini söyledi. Ümit Özdağ Bey de ‘En manşet sözümüz bu, geri göndermeyecekseniz buyurun hoşçakalın’ dedi. Olmaz, bu yapılamaz demektir. Mülteci gönderme vaadiyle seçmeninden oy isteyen bir cumhurbaşkanı adayı, ‘sığınmacı gönderemem’ diyen bir siyasi partiyi desteklese de bence oyu kazanamaz. Seçmenler boyumuza, duruşumuza, kaşlarımıza, gözlerimize oy vermedikleri için bizim görüşümüze oy veriyorlar değil mi? Onun için fikirler burada kaldı, Oğan Bey oraya gitti. ATA İttifakını oluşturan taraflar burada kaldı, çelişkiler oraya gitti.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu