Haber

Türk Eskrimciler Bulgaristan’da Gümüş Madalya Kazandı

Elvin Gülışık ve Yıldız Erkek Flört Takımı (Ahmed Turgut Anbarlılar, Mehmet Ata Çoban, Arda Barış Demircan, Kıvanç Kırtay), bugün başlayan Avrupa Yıldızlar Eskrim Devre Turnuvası’nda (Sofia Flöre Kupası) yıldız bayanlar flörede gümüş madalya kazandı. Bulgaristan.

Bugün başkent Sofya’da yıldız kadın flörede bireysel müsabakalar, yıldız erkek flörde ise takım müsabakaları düzenlendi. Bireysel müsabakalarında başarılı maçlar sonucunda yarı finale yükselen Gülışık, bu turda Polonyalı Aleksandra Nowakowska’yı 15-14 yenerek adını finale yazdırdı. Altın madalya maçında Polonyalı Natasza Kus ile karşılaşan Gülışık, bu karşılaşmayı 15-6 mağlup ederek podyumun ikinci adımını attı.

Yine bugün oynanan grup maçlarında; Ahmed Turgut Anbarlılar, Mehmet Cet Çoban, Arda Barış Demircan ve Kıvanç Kırtay’dan oluşan Küçük Erkek Flört Takımımız, 16 puanlık sıralamada İtalya’yı 45-36, çeyrek finalde Romanya’yı 45-38, çeyrek finalde ise Çekya’yı 45-36 yendi. yarı final. 43 puan toplayarak finale yükseldi. Finalde Macaristan’a 45-30 mağlup olan takımımız gümüş madalyanın sahibi oldu.

Aynı yarışmada piste çıkan diğer eskrimciler ise 11’inci olurken, Serra Gülin Gençoğlu 32’nci, Ayşe Aksoy 44’üncü, Beril Demir 49’uncu, Irmak Önen 59’uncu, Ada Küfeciler 60’ıncı, Beren Türkmen 63’üncü ve Nil Kırtay ise kişisel yarışında 64’üncü oldu. tamamlanmış. Bugün sporcularımız Doruk Tosun ve Zekeriye Tuna Arslan’ın da yer aldığı karma takım müsabakası 10. sırada tamamlandı.

Turnuva yarın; Yıldız erkeklerin flöresi bireysel maçlarla, yıldız kadınların flöresi ise takım maçlarıyla devam edecek. – İSTANBUL

aralikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu