Haber

Gazze’deki doktorlar müzik söyleyerek hastanelerden ayrılmayacaklarını duyurdu

7 Ekim 2023’ten bu yana geçen 19 gün boyunca İsrail’in vahşi saldırılarına maruz kalan Filistinli Müslümanların farklı bir karamsarlıkla karşılaşmadığı bir gün geçmiyor. Binlerce Filistinlinin hem tedavi görmek hem de kendilerini korumak amacıyla sığındığı hastaneler Siyonist rejimin hedefi haline geldi. Gazze’deki El Awdah hastanesinin boşaltılması talimatını veren İsrail, aksi bir durumun yaşanması halinde saldırılarına devam edeceğini belirtti. Hastane doktorları ise müzik söyleyerek kararı protesto etti.

Hastaneyi boşaltmaları konusunda uyardılar

Aljazeera’nin haberine göre, Cumartesi günü binlerce yaralı ve Filistinlinin barındığı Al Awdah hastanesine İsrail’den bir mesaj geldi. Uyarı mesajında ​​hastanenin derhal boşaltılması gerektiği ve bombalanacağı belirtildi.Hastane personeli, yüzlerce kişiyi hastaneden çıkarıp güneye göndermenin imkansız ve insansız olacağını söyledi.

“Gitmemeye karar verdik”

İhbar üzerine hastane yönetimi bir açıklama yaparak protestoda bulundu.

“Hastane yönetim kurulunun bombalanıp bombalanmayacağımızı bilmesine imkan yok. Ama doğru şeyi yaptığımıza inanıyorlar. Görev çağrısına kulak vermekte kesinlikle haklıyız; “Doktorlar ve hemşireler olarak böyle zamanlarda hepimizin birlik olmamız gerekiyor.”

“Acı bitene kadar burada kalacağız… Burada yaşayacağız ve şarkı söylemeye devam edeceğiz”

haberkangal.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu