Teknoloji

Dünyanın En Büyük Drone’u “GFQ” Tanıtıldı: Kanat Açıklığı Tam 6,4 Metre!

Drone üreticisi olan birçok firma, daha küçük veya daha hafif modeller geliştirmeye çalışmaktadır. Belirli bir boyutu veya taşıma kapasitesini aşan drone’lar da yasal kısıtlamalara tabi olabilir. Öte yandan ne piyasa eğilimleri ne de yasal kısıtlamalar Manchester Üniversitesi’ndeki bilim adamlarını caydıramadı.

Bir grup bilim insanı devasa boyutlarda bir drone üretmeyi başardı. Kanatların ortasındaki boşluk dolu 6,4 metre 24,5 kilogramlık drone’un bazı farklı özellikleri de bulunuyor. Öyle ki bu drone temelde kartondan yapılmış. Dünyanın en büyük drone’u için böyle bir şeyin tercih edilmesinin nedeni maliyetlerden kaçınmaktır. Olumsuz . Takım avantaj elde etmek için böyle bir seçim yaptı.

Karton gibi görünüyor ama öyle görünmüyor

Karton benzeri bir malzeme fotoblokBunu kullanan mühendisler yaptıkları drone’a da isim veriyorlar. GFQ (Giant Foamboard Quadcopter) koydular. 5 mm kalınlığa sahip fotobloklar, yapısal bütünlük ve azaltılmış yük açısından GFQ’ya avantaj sağladı. Ek olarak, fotobloklar sayesinde GFQ’yu kolayca söküp yeniden monte etmek mümkün oldu. Ve elbette fotoblok çok çevre dostu bir cihazdır. karbon fiberBu gibi malzemeler hiçbir şekilde geri dönüştürülemez ancak fotobloklar ve kartonlar büyük ölçüde geri dönüştürülebilir.

Manchester Üniversitesi’nde Havacılık Mühendisliği Profesörü Bill Crowther, “Fotoblokla çalışmak, öğrencilere yenilikçi yapısal tasarımlar yaratmaları için özel bir öğrenme fırsatı sunuyor. Malzeme ağırlığına göre güçlü olmasına rağmen, yapısal potansiyelini ortaya çıkarmak için önemli mühendislik becerileri göstermeleri gerekiyor.” sözlerini kullandı. Profesör ayrıca şunları söyledi: ” Bu tasarımla, stratejik olarak yerleştirilmiş birkaç kağıt yaprağını kullanarak 25 kiloluk bir uçağı bir arada tutabilirsiniz. bu da bir sanat.” ekledi.

haber-meric.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu