Yaşam

54 GECE DİSKO MAKYAJLI STÜDYODAN İLHAM ALDIK

Bambaşka bir çağda doğduk ve New York’ta ikonik Studio 54 kulübünü deneyimleme şansımız olmasa da disko tutkusu tüm hızıyla devam ediyor. 1970’lerin belirleyici temalarından biri olan disko kültürü, aradan elli yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen her zaman varlığını sürdürmektedir. Kimi zaman bol paçalı pantolonlarda, kimi zaman metalik elbiselerde, kimi zaman da platform topuklu ayakkabılarda kendini gösteren disko ilhamı, makyaj ve saç modellerinde de ön plana çıkıyor. Farah Fawcett’in devasa dalgaları ve saç modellerinde gördüğümüz 70’ler etkisi metalik ve simli makyaj stilleriyle de makyaj trendlerine hakim.

Ünlülerin kırmızı halı görünümlerinde pek çok kez tercih ettiği 70’lerden ilham alan makyaj stilleri, gece makyajımızı şekillendiriyor. Dönemin ihtişamını ve şenliğini yansıtan ışıltılı makyaj stilleri, sizi bir gün Diana Ross’a, ertesi gün bir ABBA solistine dönüştürme gücüne sahip! Oldukça maksimalist ve abartılı görünse de minimalist tarzları tercih edenler için seçenekler sunan disko trendi, en çok göreceğimiz makyaj stilleri arasında yer alıyor!

Disko dönemine yolculuk yapmaya hazırsanız, fotoğraf galerisinden 70’lerden ilham alan 6 disko makyaj trendine göz atabilirsiniz…

bir

YÜZ MÜCEVHERLERİ
Biraz disko, biraz şenlikli yüz takıları, fazla uğraşmadan ışıltılı bir tarz denemek isteyenler için ideal. Eyelinerı her iki göze eşit sürme endişesi olmadan yüz takıları ve çıkartmalarla ışıltılı bir stil elde edebilirsiniz. Son dönemde sadece gece stilinde değil gündüz şıklığında da kullanılan yüz takıları, eksantrik ama zarif bir görünüm yaratıyor.

Spacejam Yüz Mücevherleri, 478,81 Dolar LEMONHEAD LA kült güzellik.co.uk

Fotoğraf: @patrickta

Getty Resimleri

2

SİMLİ GÖZ Farı
Vanessa Hudgens’in 70’lerden ilham alan saçlarıyla ışıltılı makyajına bayıldık! Gece stilinin yıldızı olacak simli farlar her zaman olduğu gibi dönemin öne çıkan trendleri arasında yer alıyor. Buğulu göz makyajına farklı bir yorum getiren renkli ve ışıltılı farlar, eğlenceli bir görünüm oluşturuyor. Davetler için ilham kaynağı arıyorsanız ışıltılı farları denemenizi öneririz.

Tek Göz Farı Goa, 420 TL NARS beymen.com

Fotoğraf: @allanface

Getty Resimleri

3

METALİK KEPEK
Disko makyajı denilince akla ilk gelen metalik ya da simli farlardır. Makyaj tarzlarında çelişkili bir köşe yapmak için metalik rujlara yönelebilirsin. En az kırmızı ruj kadar etkileyici olan metalik rujlar, farklı ve çekici görünür. Dönemin trendleri arasında yer alan metalik stillerle kombinleyebileceğiniz gümüş ya da altın bazlı rujlar, fütüristik bir diskoyu andırıyor.

Krem Dudak Lekesi Metalik Likit Ruj, 219 TL SEPHORA sephora.com.tr

Getty Resimleri

4

METALİK OYUNCAK
Simli ve metalik farlar tarzınıza göre fazla abartılı ise disko makyaj trendini yeniden yaşamanız mümkün. Nasıl? Metalik göz kalemi ile! Lady Gaga’nın makyajında ​​olduğu gibi metalik eyelinerınızı simli bir far ile tamamlamanıza gerek yok. Gümüş veya altın rengi bir eyeliner ile fütüristik ve diskodan ilham alan bir görünüm yaratabilirsiniz. Kirpiklerinizi belirginleştiren nude rujlar veya maskara ile tamamlayabileceğiniz metalik eyeliner stili bu sezon favorilerimiz arasında.

Diorshow Su Geçirmez Eyeliner, 548 TL DIOR sevil.com.tr

Getty Resimleri

5

GÖZ ALTI SİM
Sadece farlarda ışıltılı makyaj yapmak bir kural değil! Tıpkı Lucy Boynton gibi bu stili gözünüzün önünde taşıyabilirsiniz. 70’lerin disko etkisini gözler önüne seren bu ışıltılı makyaj, Studio 54 gecelerine gönderme yapıyor. Simli bir pigmentle uygulayabileceğiniz bu makyajı Boynton gibi örümcek maskara tarzıyla tamamlayarak tüm dikkatleri gözlerinize çekebilirsiniz.

Metalik Yüz ve Vücut Simülatörü, NYX COSMETICS nyxcosmetics.com.tr

Getty Resimleri

6

STRONG Allık & METALİK GÖZ FARI
Disko makyajı deyince aklımıza direkt olarak 70’ler ve 80’ler geliyor! Jodie Turner-Smith’in abartılı makyaj stili, metalik göz farı ve pembe allıkla birleştiğinde bu iki dönemin karışımıyla ilgili. Maksimalizm seviyesinin her geçen gün yükseldiği bu dönemde, çift tezli makyaj stilini ortada kullanmaktan çekinmeyin! Metalik göz farı ile 70’lerin disko dönemini çağrıştırırken, fuşya allık ile 80’lerin makyajını yansıtın. Bu abartılı stili partilerde veya davetlerde denemelisiniz.

Dazzleshadow Likit Göz Farı, 389 TL MAC KOZMETİK maccosmetics.com.tr

Lip & Cheek Stain Likit Allık & Ruj, 249,90 TL THE BODY SHOP thebodyshop.com.tr

Fotoğraf: @ursulastephen

Getty Resimleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu