Haber

280 HP Alfa Romeo Tonale Plug-In Hibrit Q4 Türkiye’de

Tonale Plug-In Hybrid Q4, 1910’da kurulan Alfa Romeo markasının sportif DNA’sına sadık kalarak elektrifikasyon dünyasına giriyor.

Şarjlı ve dört tekerlekten çekişli Tonale, Alfa Romeo’ya özel 1.3 litrelik 280 HP motorla satışa sunuluyor. Sistem, gücünü 6 vitesli çift kavramalı şanzıman ile ön tekerleklere aktarırken, 90 kW gücündeki elektromotor ise arka tekerleklere 250 Nm çekiş sağlıyor. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 6,2 saniyede tamamlayan Tonale Plug-in Hybrid, Q4 çekiş gücü ile en yüksek performansı sunarken, tamamen elektrikli modda şehir içinde 80 km’ye kadar menzile ulaşıyor. Plug-in Hybrid aktarma sisteminde standart olan Q4 çekiş, benzersiz sürüş güvenliği ve keyfi sağlar. Alfa Romeo tarafından sınıfının en iyi performansı için geliştirilen hibrit ve dört tekerlekten çekişli Şarj Edilebilir Hibrit (Plug-in Hybrid Q4) versiyonu, günde yalnızca 1,14 litre yakıt tüketimi ile şimdiye kadar üretilmiş en çevreci Alfa Romeo modeli olarak öne çıkıyor. 100 kilometre.

Alfa Romeo DNA’sı

Tonale Plug-in Hybrid Q4, Alfa Romeo DNA mirasını sürdürüyor. Kullanım tercihlerine göre seçilen dinamik mod, özel gaz kelebeği kalibrasyonu, şanzıman yönetimi ve elektrikli ve içten yanmalı motorları bir arada kullanan daha doğrudan direksiyon tepkisi ile aracın performansından en iyi şekilde yararlanmak için tasarlandı. Bu modda e-AWD her zaman aktifken, günlük kullanım için ideal performans sunan Natural modu, e-Motor ve ICE motorun gerektiğinde birlikte çalışmasını ve performansı optimize etmesini sağlıyor. Çekiş performansı, ihtiyaca göre doğal olarak e-AWD’ye değişebilir. Sürüş sırasında elektrik pilinin şarj yüzdesinin korunmasını veya yeniden şarj edilmesini sağlar ve e-Save modu etkinleştirildiğinde, DNA sürüş modu ‘N’ (Doğal) olarak ayarlanabilir. Sürücü ayağını gaz pedalından çektiğinde devreye giren e-Coasting, yavaşlama sırasında güç geri kazanımı sağlıyor. Frenleme işlemi sırasında güç geri kazanımı, otomatik olarak devreye giren e-Breaking ile sağlanır. Advanced Efficiency modu seçildiğinde sadece elektrik motoru devreye giriyor ve çekiş arka tekerleklerden aktarılıyor.

Geniş Ekran ve Sezgisel HMI (İnsan Makine Arayüzü) Arayüzü

Kabinin içinde, Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 birinci sınıf malzemeleri ve en son teknolojiyi bir araya getiriyor. Tonale, 22,5 inçlik 2 büyük ekrandan oluşan sofistike, sorunsuz ve sezgisel bir kullanım sunan Sürücü Odaklı Kokpit (HMI) bilgi-eğlence sistemi ile donatılmıştır. Gösterge panelinin ortasında, otomobilin tüm bilgilerine ve otonom sürüş teknolojisi ayarlarına erişim sağlayan klasik “Cannocchiale” (teleskopik) ekran tasarımına sahip 12,5 inçlik TFT ekranlar yer alıyor. Sürücü, ekran aracılığıyla elektrikli sürüş fonksiyonlarının ekranına hızlı bir şekilde erişebilir. Tonale Plug-in Hybrid Q4’ün sol arka kapı camındaki “Elettro Biscione” olarak adlandırılan ve Alfa Romeo’nun logosundaki yılan figüründen ilham alan amblemi, elektrikli olduğunu vurguluyor. 12.5″ Full TFT Gösterge Panelinden basit bir şekilde takip edilebilen otomobilin elektrikli sürüş fonksiyonları ve fonksiyonları farklı renklerle belirtilmiş. Örneğin Elettro Biscione’nin rengi beyaz olunca elektrik motorunun da elektrik motoru olduğu anlaşılıyor. kapalı ve benzinli motor açık.Elettro Biscione’nin rengi açık mavi olduğunda elektrik motorunun aktif olduğunu, yeşil olduğunda elektrik motorunun şarj olduğunu gösterir.

Tonale’nin tamamen dijital dokunmatik 10.25 inç ekranı, güncel akıllı telefonlara benzer bir kullanıcı arayüzü ile kullanım kolaylığı sunuyor. Yatay kaydırma ile Alfa DNA, radyo, medya, kablosuz şarj, uydu navigasyon, klima, bağlantılı servisler, elektrikli sürüş uygulamaları, anlık güç göstergesi ve ADAS gibi menülere ulaşılabiliyor. Sportifliği ön plana çıkaran alüminyum vites kulakçıkları, Tonale Plug-in Hybrid Q4’te standart olarak sunuluyor. Sürücü ve yolcu konforunu artırmak için sınıfında sadece Tonale’nin sunduğu ısıtmalı direksiyon simidi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar, Harman Kardon Premium Ses Sistemi (14 Hoparlör 465W) Lüks Paket kapsamında sunuluyor. .

Seviye 2 Otonom Sürüş

Tonale, sürüş keyfini engellemeden maksimum sürüş güvenliği sunmak için; Hızlanma, frenleme ve şerit takibini otomatik olarak yöneten 2. seviye otonom sürüş için yeni Alfa Romeo Gelişmiş Sürüş Yardımcı Sistemleri (ADAS) ile donatılmıştır. Tonale, otomobilin çevresini dikey ve yanal olarak izleyen ön kamera ile “Akıllı Adaptif Hız Sabitleyici” (IACC) ve “Şerit Ortalaması” (LC) sistemlerini birleştiren Sürüş Yardım Paketi ile Seviye 2 otonom sürüşü mümkün kılıyor. Sistem, öndeki araçlarla güvenli bir mesafeyi korumak için otomobilin hızını otomatik olarak ayarlayan “Akıllı Adaptif Hız Sabitleyici”, “Trafik İşareti Tanıma Sistemi” ve “Akıllı Hız Sabitleyici” sistemlerini kullanır. Sistem, entegre kamerayı kullanarak trafik işaretlerini algılar, ekranda görüntüler, sürücüyü mevcut hız sınırı konusunda uyarır ve sürücüye yüzünü algılanan sınıra indirmesini önerir. Sürücü kabul ederse hız sabitleyici ayarları otomatik olarak yapılır. Şerit Merkezleme sistemi, yoğun trafik koşullarında bile aracı şeridin ortasında tutmak için aracın yanal hareketini kontrol eder.

Tonale’nin 15,5 kWh kapasiteli pilleri ile WLTP döngüsünde 100 km’de 1,14 litre gibi düşük yakıt tüketimi sağlanıyor. Şehir içi otomobil segmenti kullanıcılarının günlük işe gidip gelmeleri için gereken ortalama 80 km’lik menzil, 7.4Kw dahili şarj cihazı kullanılarak 2.5 saatten daha kısa sürede hızlı şarj ile doldurulabiliyor. Mode 3 (Wallbox tipi) kablonun yanı sıra ev tipi prizlerle uyumlu Mode 2 şarj kablosu da sunan Tonale’de 7,4 kW Wallbox çözümleri bulunuyor.

Güvenlik

Sportifliğin en üst düzeyde sunulduğu Veloce donanım seviyesi ile tercih edilebilecek Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, 1 milyon 949 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla Alfa Romeo showroomlarında yerini alıyor.

>

Kaynak: Carmedya.com / Araba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu