Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı sözleşme yüzde 0,1 artışla güne 5.498,50 puandan başladı.

Nisan vadeli endeks sözleşmesi açılış seansında bir önceki seans kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 5.498,50’den işlem gördü.

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,1 altında 5.493,00 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında yatay seyretti.

Analistler, küresel borsalarda ABD bankacılık sistemine ilişkin endişelerin azalmasına rağmen yatırımcıların önlemlerinden vazgeçmediğini söyledi.

Analistler, ülkedeki enflasyonun güçlü seyrine rağmen bankacılık krizinin ardından ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yıl sonuna kadar faiz oranlarını 100 baz puan indirmeyi fiyatladığına dikkat çekti.

Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası Lideri Christine Lagarde’nin konuşmasına ek olarak ABD konut fiyat endeksi başta olmak üzere açıklanacak bilgilerin takip edileceğini belirterek, teknik olarak 5.450 ve 5.400 seviyelerinin dayanak noktası olduğunu bildirdi. 5.550 ve 5.600 puan ise endeks sözleşmesinde direnç konumunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu