Haber

Türkiye’nin tek sivil kadın akrobasi pilotu Almanya’da gösteri uçuşu gerçekleştirdi

Türkiye’nin tek sivil kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, Almanya’da düzenlenen “Flugtage Bautzen” (Bautzen Air Show)’da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Sivrihisar Havacılık Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 12-13 Ağustos tarihlerinde Almanya’da düzenlenen 19’uncu hava gösterisine tek kadın akrobasi pilotu olarak katılan Şener’in ikinci gösterisi için tüm hazırlıklarını tamamladığı belirtildi. yurt dışı.

Etkinliğin ilk gününde gösteri uçuşu olarak kaydedilen Şener’in “Yeni Menekşe” uçağı şu sözlere yer verdi:

“Alman basını Semin’e büyük ilgi gösterdi. Hava gösterisi öncesi yabancı basın mensupları Semin ile meydanda röportaj yaparak fotoğraf çekimi yaptı. Röportaj ve çekimler birçok internet sitesinde haber olarak yayınlandı ve bu bölgenin en önemli gazetesinde yer aldı. Bautzen’de Semin Türkiye’nin ilk profesyonel akrobasi pilotuna büyük ilgi ve merak var, babası Ali İsmet Öztürk’ü daha önce Almanya’da uçarken izleyenler var.Yıllar sonra Semin’in kızı olarak uçtuğunu görünce şaşırdılar. gösteri uçuşu “Semin uçarken sunumlarda Ali İsmet Öztürk’ten de bahsedildi. Ali İsmet Öztürk’ün uçuşunu izleyenler onu unutmadı ve artık bayrağı Semin’in devraldığına tanık oldular. Uçuşların ardından Semin’den imzalı fotoğraf çektirmek isteyenler ve fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.”

Şener, bugün etkinlikte bir gösteri uçuşu daha gerçekleştirecek.

habergelendost.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu