Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu

AK Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Yılmaz Tunç, Emekli Yaşı Olanlar (EYT) yönetmeliğinde teknik konulardaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek; Ekibe sözleşmeli personel alımına ilişkin kanun teklifinin de en kısa sürede Meclis Başkanlığı’na sunulacağını belirtti.

TBMM Genel Kurulu’nda gündemde olmayan konuşmaların ardından küme başkan yardımcıları söz aldı.

İYİ Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Erhan Usta, vatandaşlardan bir ayda çifte elektrik faturası geldiğine dair şikayet geldiğini belirtti.

Konunun araştırılmasını isteyen Usta, “Elektrik temel bir insan ihtiyacı. Vatandaşın bir faturasını bile ödeyemediği halde ikinci faturayı ödemesi mümkün değil. EPDK dağıtım şirketlerini denetlemiyor mu?” diye sordu.

MHP Küme Başkan Yardımcısı Muhammed Levent Bülbül, NATO’nun Ege’deki uçuşlarını engellemeye çalışan Yunan uçaklarına Türk Hava Kuvvetlerinin gerekli cevabı verdiğini hatırlattı.

Yunanistan’ın düşmanca bir tavır sergilediğini belirten Bülbül, “Yunanistan’ın bir süredir sürdürdüğü provokatif eylemleri, ‘Avrupa’nın şımarık çocuğu’ olarak anılmanın ötesine geçerse, şüphesiz büyük bir yenilgi bizi bekliyor. Tarihten ders almamış olan Yunanistan, bu doğrultuda Yunan makamlarını dostluk, ittifak ve komşuluk ilişkilerine riayet etmeye davet etmekte olup, ülkemizin soğukkanlı ve basiretli duruşunun çaresizlik sanılması durumunda bedeli ağır olacaktır. Yunanistan için değerlendirmesini yaptı.

HDP Küme Başkan Yardımcısı Hakkı Saruhan Oluç, İstanbul Kadıköy’deki izinsiz gösteriye polisin müdahale ettiğini hatırlatarak, “Bir eşbaşkanımız Kadıköy Kaymakamlığı’nda kuşatılmış, dışarı çıkarılmamış. Kadıköy Kaymakamlığına 30 metre mesafe ve mahalle binasına girmelerine izin verilmiyor.” söz konusu.

Polisin HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye tokat attığını belirten Oluç, “Polis şiddeti var, kolluk kuvvetlerinin bu yürek ve cesareti nereden aldığını biliyoruz. Bunun İçişleri Bakanı’nın direktifiyle yapıldığını biliyoruz. Ne olduysa İstanbul İl Eş Başkanımız Encü’ye polis tokat attı, “Bu saldırıyı protesto ediyor ve kınıyoruz. Demokratik siyasete yönelik bu baskınlar kabul edilemez. Bu, toplumsal ve siyasal muhalefete yönelik düşmanlık politikasının bir sonucudur. Bu baskınlara rağmen demokratik siyasetten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Diğer siyasi partiler gibi HDP’ye de saygılıyız”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Amirallerin Montrö beyannamesi” davasındaki ilk duruşmanın tamamlandığını ve bu noktada 103 amiralin tamamının beraat ettiğini hatırlattı.

“AK Parti siyasi akılla değil trol akılla yönetilen bir siyasi parti haline geldi” diyen Özel, “Troller sosyal medyaya nişan alıp saldırıyor. Süreç sonunda mahkeme 103 tanesini beraat ettirdi. şimdi ne dediğini görüyor musun?” soruyu yöneltti.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Encü’nün hafta sonu polis tarafından tokatlandığını belirten Özel, şunları söyledi:

“Görüntüleri izledim vicdanım sızladı. Bir partinin il başkanı demek, o partinin o ildeki kurumsal kimliği demektir. O tokat sivil siyasete atılmıştır. O tokat bir kişiye değil 600 milletvekiline, herkesedir.” Geçmişte milletvekili olarak görev yapmış HDP Eş Genel Başkanlarına yönelik abluka sivildi siyasete yer bırakmıyor Bir partinin genel başkanının ilçe binasına girmesine izin vermemek ne demek bunlar Kabul edilemez. Bu doğru bir yaklaşım değil. HDP’ye diğer siyasi partiler gibi ayrım gözetmeksizin eşit şekilde saygı duyuyoruz. Devletin tüm organlarının bu saygıyı göstermesi iktidarın ve iktidardakilerin sorumluluğudur.”

“Sabit gelirleri enflasyona ezdirmeyeceğiz”

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, salgınla başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşıyla tırmanan küresel ekonomik dalgalanmaya rağmen Türkiye’yi büyütmeye ve milletin refahını artırmaya devam ettiklerini söyledi.

Sabit getirililerin alım gücünü artırarak şimdiye kadar olduğu gibi enflasyonu ezemeyeceklerini belirten Tunç, “Bugün müzakere edilen taban fiyatın enflasyonu karşılayacak düzeyde belirleneceğine yürekten inanıyorum. EYT düzenlemesindeki teknik konulardaki çalışmalar son aşamaya geldi.” Yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımış olacağız. Milletimizin beklentilerine cevap vermeye ve halkımızın refahını artıracak adımlar atmaya devam edeceğiz.”

“Amirallerin Montrö beyannamesi” davasında ilk duruşmanın tamamlandığını hatırlatan Tunç, “Belirsiz bir yargı kararı üzerinden Genel Kurul lehinde veya aleyhinde beyanda bulunmak hukuken mümkün değildir. Bu bildiri daha önce “Türk milleti” adına bir muhtıra olarak başlamıştı. İktidara yönelik yol gösterici bir beyanname hazırlanmış olması, elbette geçmişin e-muhtıralarını hatırlattı. Tabii ki tarafsız ve bağımsız yargı Bundan sonraki süreçle ilgili kararın nasıl verileceğine de biz karar vereceğiz. Buna da herkesin saygı duyması lazım.” değerlendirmelerde bulundu.

Kadıköy’deki izinsiz gösteriye de değinen Tunç, şunları söyledi:

“Toplantılar, gösteriler, Anayasamız, mevzuatımız yeter. Buna söylenecek söz yok. HDP dahil siyasi partilerimizin kongreleri, diğer toplantıları var ama yönetimin yaptığı açıklamaya baktığımız zaman, işte bu. “savaşa hayır” sloganı veya terör örgütü elebaşının üzerindeki tecridin kaldırılması. Görüşme talebinde bulunmak hukuken mümkün değil. Doğru bulmuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu