Haber

Türkiye ASEAN Ülkeleriyle Tarım ve Ormancılık Alanlarında İlişkilerini Geliştirmeye Hazır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Ankara Grubu ülkelerinin büyükelçileri ve maslahatgüzarları ile bakanlıkta bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Yumaklı, görüşmede ASEAN Ankara Kümesi ülkelerine 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sırasında gösterdikleri dayanışma ve yardımlardan dolayı teşekkür etti ve şunları söyledi:

“Asya, dünyada değerli bir bölge haline geldi. Ekonomiden bilim ve teknolojiye, gıda ve tarımdan turizme, eğitimden kültür sanata her alanda Asya bölgesi ile bağlarımızın geliştirilmesini önemsiyoruz. Dış politika olarak ASEAN ülkeleri için öncelikli olan Türkiye, üç kıtaya ulaşmanın anahtarıdır.Ülkemizin refahını ve memnuniyetini etkileyen her konuda ASEAN’ın doğal ortağıdır.Ülkemizin müstesna konumu, ASEAN ülkelerinde tarım ürünlerinin bir yere taşınması için çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya uzanan geniş bir coğrafya.Türkiye, yüksek üretim kapasitesi ve tarım alanındaki bilgi birikimi ile ASEAN’a değerli katma değer sağlayabilecek özelliklere sahip.”

Bakan Yumaklı’nın, tarım ve ormancılık alanındaki çıkarları geliştirmek için önümüzdeki dönemde ASEAN ülkeleriyle teknik işbirliğine hazır olduklarını belirttiği belirtildi.

haberdogansar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu