Haber

Tepebaşı Belediyesi İklim Sözcüleri Programı kapsamında eğitimler tamamlandı

Tepebaşı Belediyesi’nin iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yürüttüğü Tepebaşı İklim Sözcüleri programında, İklim Akademisi Eğitimlerine katılan İklim Sözcülerine katılım belgesi, eğitmenlere ise teşekkür belgesi verildi.

Tepebaşı Belediyesi, iklim değişikliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İklim konusunda bilinçli bir Tepebaşı oluşturmak için başlatılan Tepebaşı İklim Sözcüleri programı kapsamında 2. grup için düzenlenen İklim Akademisi Eğitimleri tamamlandı. Tepebaşı İklim Sözcülerinin 2. kümeye katılmasıyla sayı 64’e yükseldi. İklim değişikliği konusunda 17 farklı konuda eğitim alan sözcülere, alanlarında bilgi ve becerilerini paylaşmak isteyen üniversitelerden akademisyenler, STK ve kurumlardan uzmanlar ve eski İklim Sözcüleri tarafından eğitim verildi. Eğitimlerini tamamlayan Tepebaşı İklim Sözcüleri’ne ve çalışmalarda emeği geçen eğitmenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazan Erşahin, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, eğitmenler ve Tepebaşı İklim Sözcüleri katıldı.

“Yapılan işler çok değerli”

Törende bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Erşahin, “İklim değişikliği elbette çocuklarımızın ve torunlarımızın ve tabii ki kendimizin geleceğini şekillendirecek en önemli konulardan biri. Bunun için yapılan çalışmalar çok değerli, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. çabalar.”

“Çemberi genişletmek istiyoruz”

Başkan Yardımcısı Yalnızoğlu, “Çok kutsal bir şey yapıyorsunuz. Gönüllü olarak yapılan her şey bugün çok önemli. Siz de iklim için çalışıyorsunuz. Varlığınız bizim için çok önemli. Bu çemberi daha da genişletmek istiyoruz.”

Uzman eğitmenlerden teşekkürler

İklim Akademisi Eğitim programında iklim sözcülerine ‘Ekolojik Okuryazarlık, İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik’ eğitimi veren Az Virtue, ‘İklim Değişikliği-Afetler ve Afet Yönetimi’ eğitimini gerçekleştiren ESTÜ Yer Bilimleri ve Deprem Mühendisliği Bölümü. Öğretim Üyesi Muammer Tün, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Salih Ifci, Çağdaş Drama Derneği Üyesi Tuba Yılmaz ve İklim Değişikliği Afiş Atölyesi Yöneticisi Özgür Akdağ birer konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eğitime katılan 31 Tepebaşı İklim Sözcüsü ve eğitmenlerine teşekkür belgeleri takdim edildi. – ESKİŞEHİR

persembeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu