Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, BAE Federal Konsey Başkanı Saqr Ghobash ile görüştü

ABU Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Konsey Lideri Saqr Ghobash ile görüştü.

Federal Ulusal Konsey’de Ghobash ile yaptığı görüşmede Kurtulmuş, BAE’ye geldiği ilk andan itibaren kendisine ve heyetine gösterilen konut sahipliğinden dolayı kendisine ve heyetine teşekkür ederek, orada derin, tarihi, kültürel ve inançsal bir bağ bulunduğunu söyledi. Türkiye halkı ile BAE arasında temelli dostluk.

BAE Federal Konsey Lideri Ghobash’ın İstanbul’daki Filistin mitingine katıldığını ve bundan memnun olduklarını belirten Kurtulmuş, bölge ülkeleri ve Müslüman ülkeler olarak, 2017’de acil ateşkes sağlandıktan sonra Filistin halkının durumunun iyileştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti. Filistin.

Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı alınan ara kararın, Filistin davasının geleceği açısından tarihi bir dönüm noktası olduğuna inandıklarını belirten Kurtulmuş, söz konusu ara kararın bir başlangıç ​​olmasını umduklarını ve büyük insanlığın, Kadın ve çocuklara karşı işlenen hatalar ve suçlar bundan sonra da cevapsız kalmayacaktır.

Kurtulmuş, her iki taraf için de kabul edilebilir adil bir barışın sağlanamaması ve Filistin halkının haklarının korunamaması durumunda savaşın özellikle bölgeye yayılma potansiyeli bulunduğunu vurguladı.

Yemen ve Kızıldeniz’deki gelişmelerin Filistin’e karşı işlenen insani suçların bir yansıması olarak görülmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, bölgedeki huzursuzluklardan Türkiye’nin rahatsız olduğu kadar BAE’nin de son derece rahatsız olduğunu bildiklerini söyledi; Bunun için Filistin davasına ortaklaşa destek verilmesi ve Filistin halkının haklarının, hukukunun korunduğu bir analizin ortaya konulması gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, İsrail’in en büyük gücünün teknolojisi, askeri gücü veya bazı devletlerin desteği değil, bölgenin ve İslam ülkelerinin kararsızlığı, siyasi olarak aynı noktada olamamaları olduğunun altını çizdi. inisiyatif alamamalarıdır.

Türkiye-BAE ilişkilerinin mükemmel bir seviyede olduğunu ve bunları daha da ileri götürmenin ortak görevleri olduğunu belirten Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BAE Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan arasındaki kardeşlik ve iş birliğinin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi. alan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şubat ayında BAE’yi ziyaret edeceğini belirten Kurtulmuş, bu ziyaretlerin ikili ilişkileri güçlendireceğini kaydetti.

Türkiye ile BAE arasında her alanda olumlu gelişmelerin yaşandığını ve iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 20 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirten Kurtulmuş, iki ülke parlamentoları olarak katkı sağlamak istediklerini söyledi. olumlu eğilime doğru.

Kurtulmuş, BAE Federal Konsey Lideri Ghobash ve parlamento heyetini Türkiye’ye davet etti.

Toplantının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, BAE Federal Konsey Başkanı Ghobash ile birlikte BAE parlamentosunu gezdi.

Kurtulmuş daha sonra Ghobash onuruna verilen davete katıldı.

Toplantıda TBMM Başkanvekili ve İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ve Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer de hazır bulundu. .

habertoprakkale.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu