Haber

Soyer: ESHOT’u geleceğe taşımak için gece gündüz çalışıyoruz

Türkiye’nin en köklü toplu ulaşım kurumlarından biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü 80. yılını kutluyor. Toplu ulaşımda birçok ilke imza atan ESHOT’un şehrin gururu olduğunu kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “ESHOT’u geleceğe taşımak için sayısız adımlar attık, büyümek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu 80 yıllık çınar ağacını güzelce hizmete sunmaktır.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bu yıl 80. yılını kutluyor. Otobüsleri kendi atölyelerinde üreten, ülkenin ilk elektrikli otobüs filosunu kuran, ilk elektronik ücret tahsilat sistemine geçen ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 80. yıl dönümünde, Duraktayım uygulaması gibi birçok yeniliği tüketiciler için hayata geçirdi. görme engelliler, Alsancak Tarihi Gaz Fabrikası’nda kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, ESHOT Genel Müdürü Erhan Beyefendi ve eşi Sabiha Bey, İzmir İl Yönetim Kurulu Başkanı Nilay Kökkılınç, ESHOT Genel Müdürlüğü bürokratları, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve bürokratları, ESHOT kadın şoförleri ve çalışanları katıldı. merasim. Önder Tunç Soyer, kutlamalar kapsamında İzmir Kent Konseyi’ne iki otobüs hediye etti. 80 Yıllık Gezi Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisini ESHOT ile gezen Soyer, ESHOT’un tarihi boyunca kullandığı bazı otobüslerin maketlerinin yer aldığı sergiyi inceledi.

Soyer: “Güzel destan yazıyorlar”

Cinsiyet eşitliği hedefi doğrultusunda 148 kadın şoför çalıştırdıklarını ve bu sayıyı daha da artıracaklarını belirten Lider Soyer, “Kadın şoförlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “Duruyorum” projesi de gurur duyduğum bir proje. O yazılımın ESHOT tarafından yapılmış olması Türkiye ve dünya için örnek bir projeyi ortaya çıkarmıştır. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz. Güzel bir destan yazıyorlar. Ülkenin bu kaotik ortamında toz duman arasında hepimize umut veren güzel bir iş çıkarıyorlar.”

“ESHOT filosu ve hizmetleri doğayla uyumlu”

Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan Lider Soyer, “Son 2 yılda özellikle son fahiş akaryakıt zammı ile birlikte zamlar ve enflasyon nedeniyle tüketimi sürekli artan ESHOT, buna rağmen yatırımlarına devam ediyor. ülkenin içinden geçtiği ekonomik darboğaz. Bu süreçte öncelikle filomuzu gençleştirdik. Filomuza toplam 457 adet otobüs alarak Avrupa standartlarında araç ortalama yaşına ulaştık. 100 adet yeni elektrikli otobüs alımı ile elektrikli otobüs sayısını 20’den 120’ye çıkarmaya hazırlanıyoruz. Buca Gediz Garajı’ndan sonra Karşıyaka Ataşehir ve Buca Adatepe’deki garajlarımıza da Güneş Enerji Santrali kuracağız. Bu sayede ESHOT filosu ve hizmetleri, çağın ruhuna uygun bir biçimde, doğa ile giderek daha uyumlu hale gelmektedir. Yenilenebilir enerji alanında yatırımlarımıza devam edeceğiz. ESHOT’un yine kaynaklarının prestijiyle hizmet veremediği çevre ilçelerde ulaşım standartlarını yükseltmek için İZTAŞIT projesini başlattık. Minibüs esnafının kooperatif modeli ile daha kaliteli ve konforlu araçlarla daha çok kazandığı, ESHOT hizmet standartlarının yakalandığı örnek bir proje olan İZTAŞIT’ı önce Seferihisar’da, ardından Kiraz, Menemen, Yeni Foça ve Ödemiş Kaymakçı’da hayata geçirdik. Kısacası son 4 yılda ESHOT’u geleceğe taşımak için sayısız adım attık ve bu 80 yaşındaki çınar ağacına hizmet etmek, bu hikayeyi büyütmek, hakkıyla hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz.”

Bey: “Her zaman daha iyi hizmet”

ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, “Yüzlerce otobüsü, binlerce çalışanı ve devasa atölyeleriyle bu kadar büyük bir kurumda değişim ve hareket hiç bitmiyor. ‘Her zaman daha iyi hizmet’ unsuru ışığında filomuzu ve hizmet kalitemizi her zaman geliştirmek en büyük sorumluluğumuzdur. Son derece dinamik yapısı, değişim ve gelişim vizyonu ile ESHOT’umuz kusursuz bir makine gibi çalışmakta ve kesintisiz hizmet üretmektedir. Öncü ve örnek olmak, ilk olmak ESHOT’un adeta genlerine işlemiş, kültürü haline gelmiş… Otobüsleri kendi atölyelerinde üretmek, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu hizmete sokmak, elektronik fiyat toplama sistemine geçmek. Türkiye’de ilk kez atölye çatılarında güneş enerjisi kullanılacak. Santrali kurmak için vizyon gerektiren işler bu kültürün dışavurumlarıdır. 80 yılda atölye çalışanından şoföre, temizlik ve güvenlik ekiplerinden genel müdüre kadar binlerce çalışan gelip geçti… İnsan değişti ama değişmeyen tek şey bu yenilikçi ve öncü kültür.”

Yarışmanın kazananları belli oldu

ESHOT ile 80 Yıl Gezileri Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kazananları da törende yer aldı. Hakan Kuyumcu ESHOT Özel Ödülü, Merve Uçar Özel Komite Ödülü, Hüseyin Opruuklu Mansiyon, Hakan Kuyumcu Mansiyon, Hasan Uçar Mansiyon aldı. Serkan Çolak üçüncü, Yusuf Dündar ikinci, Serdar Aydın ise Variant fotoğrafıyla birinci oldu. Birincilik ödülünü Lider Soyer verdi. Törende ESHOT çalışanlarından oluşan koro da seslendirdikleri müziklerle keyifli bir gece geçirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu