İş

Shenzhen Menkul Kıymetler Borsasında İşlem Gören Firmaların İkinci Çeyrek Büyümesi

PEKİN, 4 Eylül (Xinhua) — Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören firmalar, ikinci çeyrekte işletme gelirlerinde ve net karlarında büyüme kaydetti; bu da iş performanslarında bir iyileşme olduğunu gösteriyor.

Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören toplam 2.812 şirket, 31 Ağustos itibarıyla altı aylık raporlarını açıkladı. Borsanın verilerine göre, söz konusu şirketler toplam 5,2 trilyon yuan (yaklaşık 724,36 milyar ABD doları) faaliyet geliri elde etti. ) ikinci çeyrekte. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,3’lük bir artışa karşılık geliyor.

Bu işletmelerin Nisan-Haziran döneminde net karı, bir önceki çeyreğe göre yüzde 10,54 artarak 308,32 milyar yuan’a ulaştı.

Verilere göre, Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören 2.225 şirket yılın ilk yarısında kar bildirdi. Bu rakam borsadaki tüm şirketlerin yüzde 79,13’üne tekabül ederken, her biri 100 milyon yuan’ın üzerinde kar elde eden 863 işletme bulunuyor.

Borsanın önde gelen şirketleri yılın ilk yarısında tam bir performans sergiledi. 30 Ağustos’un prestijiyle piyasa değeri 100 milyar yuan’ın üzerinde olan 36 şirket var.

Veriler ayrıca, Çin’in büyüyen işletmelere yönelik Nasdaq kurulu olan ChiNext borsasında listelenen şirketlerin faaliyet gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yılın ilk yarısında yüzde 10,36 artarak toplam 1,78 trilyon yuan’a ulaştığını gösterdi. Büyüme oranı, tüm A hisse senedi piyasasının büyüme oranından önemli ölçüde daha yüksekti.

altieylulhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu