Ekonomi

Satışların beklenenden az düşmesi ve marjların artmasıyla Macy’s hisseleri yükseldi

Bloomingdale’s’in ana şirketi Macy’s, beklenenden daha iyi bir üç aylık satış raporu ve brüt kar marjlarındaki iyileşmenin ardından bugün hisselerinde bir artış yaşadı. Şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %10 arttı.

Mağaza operatörü, 28 Ekim 2023’te sona eren üçüncü çeyrekte net satışlarda beklenenden küçük bir düşüş bildirdi. London Stock Exchange Group (LSEG) verilerine göre Macy’s %7,1 düşüşle 4,86 ​​milyar dolara geriledi. %7,9 düşüşle 4,82 milyar dolara gerilemesi bekleniyor.

Üçüncü çeyrekte 160 baz puan artan Macy’s brüt kar marjındaki iyileşme piyasanın olumlu tepkisine katkıda bulundu. Bu artışta Macy’s markasına yönelik indirimlerin ve navlun ücretlerinin düşmesi etkili oldu.

Ayrıca şirket 59 milyon dolar veya hisse başına 21 sent düzeltilmiş net gelir kaydetti. Bu rakam, geçen yılın üçüncü çeyreğindeki 143 milyon dolardan veya hisse başına 52 sentten daha düşük.

ABD büyük mağaza sektörünün lider oyuncularından biri olan Macy’s, değişen tüketici davranışları ve küresel salgının devam eden etkileriyle belirlenen perakende ortamının zorluklarıyla mücadele ediyor. Bugünkü rapor, şirketin bu pazar dinamiklerine yanıt olarak uyum sağlamaya ve gelişmeye devam etmesi nedeniyle olumlu bir eğilime işaret ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

keciorenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu