Haber

“NİTELİKLİ DOLANDIRMA”DAN YARGILANAN FADİL AKGÜNDÜZ YİNE TUTUKLANDI

BAYRAMPAŞA’da Caprice Gold ve Maldivler’de Caprice Maldives isimli gayrimenkul projelerinden 349 kişinin dolandırıldığı teziyle yargılanan Fadıl Akgündüz ve yakınlarının da aralarında bulunduğu 6 sanık davasında yeni bir gelişme oldu. Duruşmaya Siirt’ten Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut’un tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Fadıl Akgündüz, Siirt’ten SEGBİS ile katıldı. Duruşmada, davanın tutuklu sanıklarından yeğeni Mehmet Salih Obut ile bazı müştekiler de hazır bulundu. Duruşmada savcı mütalaasını verdi. Daha sonra Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un tutuklanmasına karar verildi.

İKİNCİ KEZ TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Fadıl Akgündüz, 349 müşteki hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan birlikte yargılanan 5 sanık için ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediyor. Akgündüz, 22 Aralık 2015’te tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerini dolandırmaktan tutuklandı. 28 Mart 2017’de çıkarıldığı mahkemede yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte tahliyesine karar verildi.

Görüntü Dökümü ———–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu