Haber

Microsoft, Rus bilgisayar korsanlarının e-posta hesaplarına saldırısına maruz kaldı

Teknoloji devi Microsoft, e-posta hesaplarına siber saldırı gerçekleştiğini duyurdu. Rus hackerların gerçekleştirdiği saldırı Microsoft’u hedef aldı. Açıklamalara göre şirketin üst düzey yöneticilerinin e-posta hesaplarına erişen saldırganlar bazı bilgilere ulaştı.

Microsoft siber saldırıyla baş edebilecek mi?

Microsoft Cuma günü bir siber saldırı haberini paylaştı. Rusya bağlantılı bir hacker grubunun gerçekleştirdiği saldırıda Microsoft’un üst düzey yöneticileri hedef alındı. Grup ayrıca siber güvenlik ve hukuk çalışanlarının e-postalarına da saldırdı ve açıklamalara göre az sayıda e-posta hesabına da erişim sağladı.

Microsoft’un açıklamalarına göre “Nobelium” adlı bir grubun gerçekleştirdiği siber saldırı, kasım ayından bu yana sistemlere sızmaya yönelik birçok saldırı gerçekleştirdi. Son baskında e-posta hesapları ve eklerindeki belgelere el koyan saldırganların da Microsoft çalışanlarıyla iş birliği içinde olabileceği söylendi.

Copilot Pro’da sürpriz! Microsoft 365 kullanıcılarına müjde

Geçtiğimiz kasım ayında yaşanan küçük saldırıların ardından yazılımlarını ve sistemlerini elden geçirdiğini açıklayan Microsoft, görünüşe göre pek başarılı olamadı. Eski sistem ve ürünlerde yapılacak değişikliklere ayak uydurmak gerektiğini belirten firma, bu olay için daha da hızlı hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Microsoft şimdilik bu sorunu çözmeye çalışıyor. Microsoft siber güvenlik grubu yazılım ve şifre tarafındaki sorunları çözerken, hukuk ekibi ve emniyet güçleri de saldırının adı geçen sürecini yürütüyor. Bakalım Microsoft bu baskından ne kadar etkilenecek. Sizce şirket bu saldırıları önleyebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu