Haber

Kuzey Irak’a çalışmaya giden Ordulu kuzenlerden haber yok

Ordu Fatsa’da yaşayan evli ve iki çocuk babası 35 yaşındaki Emrah Yeniköy ile 32 yaşındaki kuzeni Fatih Yeniköy, yaklaşık 2 ay önce Kuzey Irak’a iş için gitti.

İşe giden iki kuzenin fiyatta anlaşamadığı ve pasaportlarına şirket tarafından el konulduğu iddia edildi.

Kendi imkanlarıyla Türkiye’ye dönmek isteyen kuzenler kaldıkları yerden kaçtı. Ancak 27 Nisan 2023 tarihinden bu yana 2 personelden haber alınamamıştır.

İşçilerden haber alamayan aileler durumu yetkililere bildirdi. Uygun bir haber bekleyen personelin aileleri, çocuklarının bulunmasını talep etti.

“Oğlumla tanışmak istiyorum”

Son konuşmasında çocuğunun sesini canlı olarak duymak istediğini ve hayatlarının tehlikede olduğunu söyleyen Fatih Yeniköy’ün annesi Emriye Yeniköy, “Kuzey Irak’ta çalışmaya gitti. ‘Kendini fazla zorlama, sana buradan çok para göndereceğim’ dedi ve birkaç gün sonra gelen telefon beni şok etti. ‘Anne bize para gönder, burada başımız dertte’ dedi, sonra para göndermek için kendisine ulaşmaya çalıştık.

Telefonlarına ulaşamıyoruz, son konuşmasında ‘Canımız tehlikede, burası sıkıntılı bir yer’ dedi ve ben kendisine daha fazla ulaşamadım. Oradan ulaşılacak kimse yok. Devletimizin çocuklarımızı sağ salim bulmasını istiyorum. Bir an önce oğlumla tanışmak istiyorum.”söz konusu.

“Yıkıldık”

2 çocuk babası Emrah Yeniköy ile anne Nesime Yeniköy de tedirgin bekleyişlerinin devam ettiğini belirterek, “Aile olarak perişan olduk. Eşi ve çocukları da mağdur. Torunlarım her gün babalarını soruyor.

Ağlayarak babalarının yolunu beklerler. Devletimizden ricamız çocuklarımızı sağ salim bulmaları. 15 gündür merakla bekliyoruz. Geceleri uyuyamıyoruz bile ve korku içinde bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

“Herkese ulaşmaya çalıştık ama başaramadık”

Çocuklarımızla en son konuştuğumuzda onları bir odada tuttuklarını ve yabancı tanımadıklarını söylediler.”Emrah Yeniköy’ün babası Fikret Yeniköy dedi.

Herkese ulaşmaya çalışsak da çabalarımızda başarılı olamadık. Torunlarım her gün babalarını soruyor. Devletimizden talebimiz çocuklarımızın bulunmasıdır. Endişeli ve korkulu bekleyişimiz devam ederken tek isteğimiz bu.”sözlerini verdi.

“Hayatlarından endişe ediyoruz”

Kardeşini bulmak için Dışişleri Bakanlığı’nı aradığını söyleyen Emrah Yeniköy’ün kardeşi İbrahim Yeniköy, bilgi verdi.

Bizden bu haberi duyunca kardeşlerimi tekrar aradık ama onlara bir daha ulaşamadık. 15 gündür hala ulaşamadık. Hayatlarından şüpheleniyoruz ve endişeleniyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz.”dedi.

kemaliyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu