Yaşam

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi TRT 1’de Yayınlanacak

TRT 1’de 13 Kasım Pazartesi saat 20.00’de yayınlanacak olan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin ilk bölümünün konusu şöyle:

12. yüzyılda Haçlı istilalarının İslam dünyasını kasıp kavurmasıyla Müslümanlar arasında birlik ve düzen bozuldu ve başta kutsal Kudüs şehri olmak üzere birçok İslam ülkesi Haçlıların eline geçti.

Selahaddin Eyyubi, “Dünya için adalet, Kudüs için özgürlük” anlayışıyla yetişmiş ve bu uğurda Haçlılarla birlikte savaşan Zengi Devleti’nin koruması altındaki Serhad Gazilerin başı olmuştur.

Tapınak Şövalyeleri, Kudüs’ün kilidi olan Ascalan şehrini kuşatıyor. Aşkalan düşerse Kudüs güçlenecek ve Zengi’nin toprakları da tehlikeye girecektir. Selahaddin bunu önlemek için Aşkalanlara yardım etmek istiyor.

Ancak büyük bir sorun vardır: Askalaniler Zengilerin düşmanıdır. Bu nedenle Selahaddin Eyyubi’ye eyalet meclisi tarafından izin verilmedi. Ancak Selahaddin, konseyin kararına rağmen Aşkalan halkına yardım etmeye gider.

Artık Selahaddin’i ciddi engeller beklemektedir. Bu güçlü savaşın ortasında Aşkalan hükümdarının kızı Süreyya ile arasında bir aşk kıvılcımı tutuşur.

Ancak bu savaşta birleşmiş olsalar da ikisi de düşman tarafındadır. Kalplerdeki sevgi kıvılcımı büyüyecek mi, yoksa bu savaş düşmanlıkları daha da mı alevlendirecek?

Selahaddin, Askalan’ı kurtarıp amacına ulaşabilecek mi? Devletin ve padişahın emirlerini ihlal edip Aşkalan’a gittiği için ceza mı alacak?

YouTube resim oynatıcısı” width=”560″>

borckaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu