Haber

Keçiören Belediyesi bahçesinde hasat başladı

Keçiören Belediyesi’nin Bağlum’da 20 dönümlük alana kurduğu yazlık bahçede hasat başladı. Bahçede fasulye, barbunya, bamya, kabak, hıyar, biber, tere, semizotu, roka, yeşil soğan, dereotu, marul, nane ve fesleğen üretilirken, ilk hasat edilen ürünler salatalık, kabak, yeşil fasulye ve yeşil soğan oldu.

Dünyada tarımsal üretimin artan öneminin altını çizen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yerli tohumdan üretilen çalışmaların yaygınlaştırılarak çoğaltılması gerektiğini belirterek, “Tarımsal üretimin gıda ihtiyacının karşılanması açısından çok önemli olduğunu Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte gördük. Bu gerçeğin ışığında ilçemizde tarımsal üretimi belediyemizin öncülüğünde çiftçilerimizle birlikte sürdürüyoruz. Örnek olarak belediye bahçemizi kurarak hasada başladık. Allah razı olsun.” dedi.

Altınok, Keçiören’de 4 yıldır sürdürülen yerli cet tohumu ıslahı ve yaygınlaştırma çalışmalarının da başarıyla devam ettiğini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“2019 yılında göreve gelir gelmez tarımsal üretimi geliştirmek için Keçiören’de pilot uygulamalara başladık. Çiftçilerimize cet tohumu ve yerli cins besicilik geliştirmeleri için eğitimler verdik. Bu eğitimi uygulama noktasında öncü olduk. Keçiören Belediyesi olarak cet tohumu olan siyez buğday tohumu takviyesini çiftçilere verdik. Her yıl hasat yapıyoruz. Öte yandan sebze üretimi için set tohumlarından seramızda yetiştirdiğimiz sebze fidelerini çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ayrıca eserlerini satabilecekleri üç köylü pazarı kurduk. Diğer yandan örnek üretim için belediyemiz bünyesinde her yıl 20 dönümlük bir alana bahçe kurarak sebze yetiştirmeye başladık. Bu yıl ürünlerimizi bahçemizden almaya başladık. Çalışmalarımızı belediye yemekhanemizde, huzurevimizde ve çeşitli tesislerimizde kullanmaktayız. Bu sayede sebze giderlerimizden de tasarruf etmiş oluyoruz.”​

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

marmaris-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu