Ekonomi

Kazanç çağrısı: Hitachi güçlü büyüme ve hissedar getirisi öngörüyor

Hitachi, Ltd. (6501.T), Lumada işindeki güçlü performansla desteklenen üç ana sektörde önemli gelir ve kâr artışıyla başarılı bir mali yıl geçirdiğini bildirdi. Şirketin 31 Mart 2024’te sona eren yıl için yaptığı kazanç çağrısında, gelir ve kâr hedeflerinin aşılması beklentisiyle önümüzdeki mali yıl için iyimser bir görünüm detaylandırıldı.

Hitachi ayrıca, sürdürülebilir büyümeye ve üretken yapay zeka ve dijital dönüşüm girişimlerine yatırım yapmaya odaklanmayı sürdürürken, artan temettüler ve hisse geri alımları yoluyla hissedar değerini artırmayı planladığını duyurdu.

Önemli Çıkarımlar

  • Hitachi rekor düzeyde çekirdek serbest nakit akışı ve iyileştirilmiş yatırım sermayesi getirisi (ROIC) elde etti.
  • Üç sektördeki gelirler %12 oranında artarken, düzeltilmiş EBITA %20 oranında arttı.
  • Konsolide bazda net gelir 589,8 milyar JPY’ye ulaşırken, çekirdek nakit akışı 571,4 milyar JPY oldu.
  • Hitachi, ’24 mali yılında, ’23 mali yılına benzer büyüme oranlarıyla 1,5 trilyon JPY çekirdek serbest nakit akışı beklemektedir.
  • Şirket, 20 JPY temettü artışı ve 200 milyar JPY hisse geri alımı ile hissedar getirilerini temettü artışları ve hisse geri alımları yoluyla güçlendirmeyi planlıyor.
  • Hitachi, Orta Vadeli Yönetim Planı 2024 kapsamındaki hedeflerine ulaşma yolunda ilerliyor ve gelir artışı yıllık %5 ila %7 hedefini aşarak yıllık %10’a ulaşıyor.

Şirket Genel Görünümü

  • Hitachi, 2024 mali yılı için her üç sektörde de gelir ve kâr artışı öngörmektedir.
  • Şirketin 2024 Orta Vadeli Yönetim Planı, çekirdek nakit akışını %50 veya daha fazla artırma ve EPS ve CFPS hedeflerine ulaşma hedefleriyle iyi bir şekilde ilerliyor.
  • Yeni büyüme fırsatlarını yakalamak için büyüme yatırımlarının yaklaşık 1 trilyon JPY’ye ulaşması öngörülüyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Hitachi, Japonya’daki bulut ortamı, modernizasyon ihtiyacı ve insan kaynakları darboğazı gibi zorlukları tartıştı.
  • Çin’in emlak piyasasındaki yavaşlama, düşük riskli müşterileri hedefleme ve bakım ve yenileme hizmetlerine odaklanma stratejileri ile ele alındı.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Hitachi, Lumada, Dijital Sistemler ve Hizmetler (DSS), Yeşil Enerji ve Mobilite (GEM) ve Bağlantılı Endüstriler (CI) sektörlerinde güçlü sipariş büyümesi ve performansı bildirdi.
  • Şirket, üretken yapay zekaya yatırım yapmayı ve dijital ve yeşil dönüşüm (DX ve GX) yoluyla üretim alanlarını genişletmeyi planlıyor.

Özetler

  • Sunulan kazanç çağrısı özetinde herhangi bir spesifik eksiklikten bahsedilmemiştir.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Hitachi yöneticileri, yüksek talep nedeniyle elektrik şebekesi işine, özellikle de transformatörlere yapılan yatırımları tartıştı.
  • Şirket, sözleşmeleri yerine getirmek ve teslimat sürelerini iyileştirmek için kapasite sağlamayı planlıyor.
  • Hitachi, CI sektöründe dijital sistemlere ve hizmetlere odaklanıyor ve üretim alanlarındaki yatırımlarını genişletiyor.

Hitachi’nin finansal sonuçları güçlü bir performansa ve geleceğe yönelik iyimser bir bakış açısına işaret etmektedir. Şirketin sürdürülebilir yönetim, yönetişim, çevresel girişimler ve insan sermayesine olan bağlılığı, stratejik hedeflerinde ve yatırım planlarında açıkça görülmektedir.

Dijital dönüşüm ve üretken yapay zekadan yararlanmaya odaklanan Hitachi, hissedar getirilerine öncelik verirken yeni büyüme fırsatlarından yararlanmak için kendini konumlandırıyor. Hitachi’nin 11 Haziran’da düzenleyeceği Yatırımcı Günü’nün şirketin stratejisi ve gelecek planları hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

InvestingPro İçgörüleri

Hitachi, Ltd. (HTHIY), şirketin son kazanç çağrısında da yansıtıldığı gibi, güçlü bir finansal performans sergiledi. Hitachi’nin yatırım potansiyelini daha iyi değerlendirmek için InvestingPro’dan bazı temel bilgileri ele alalım:

InvestingProVerileri:

  • Piyasa Değeri: Hitachi 78,86 milyar dolarlık piyasa değeriyle güçlü bir duruş sergiliyor ve bu da pazardaki önemli varlığını gösteriyor.
  • Düzeltilmiş F/K Oranı: 2024’ün 3. çeyreği itibariyle son on iki ay için 13,92 F/K oranı ile Hitachi, yakın vadeli kazanç büyümesine göre cazip olabilecek bir değerleme ile işlem görüyor.
  • Gelir Büyümesi: 2024’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %9,4’lük bir gelir düşüşüne rağmen, şirketin Lumada, DSS, GEM ve CI gibi stratejik sektörlere odaklanması gelecekteki büyümeyi destekleyebilir.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro İpuçları:

  • Hitachi’nin hissedar getirilerine olan bağlılığı, yüksek hissedar getirisi ve temettüsünü 5 yıl üst üste artırma geçmişi ile açıkça görülmektedir.
  • Şirketin son altı aydaki önemli fiyat artışı ve geçen yılki %60,37’lik getirisi ile ticari pozisyonu, büyüme yörüngesine olan güçlü piyasa güvenini göstermektedir.

Hitachi’nin yatırım profilini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar için https://www.investing.com/pro/HTHIY adresinde ek InvestingPro İpuçları bulunmaktadır. INVTROZEL1A kupon kodunu kullanan yatırımcılar, yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim kazanarak toplam 11 özel InvestingPro İpucuna erişim sağlayabilirler. Bu ipuçları, Endüstriyel Holdingler sektöründe önde gelen bir oyuncu olarak statüsü ve ılımlı seviyedeki borç operasyonu da dahil olmak üzere Hitachi’nin performansı hakkında daha fazla bilgi sağlamaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

buharkent-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu