Haber

İzmir’de deprem olacak mı? İzmir’de deprem riski var mı, deprem bekleniyor mu? Naci Görür bu kez İzmir için uyardı!

izmir Türkiye’de deprem olacak mı? Naci Görür, Tele1 canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Açıklamaları merak ediyorum izmir Beyin sarsıntısı olacak mı? Sorusuna da cevap verildi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntının meydana geldiğine dikkat çeken Görür, bunun nedenini açıkladı. Tamam, izmirTürkiye’de deprem olacak mı? izmir‘de beyin sarsıntısı riski var mı, deprem bekleniyor mu?

İZMİR’DE DEPREM OLACAK MI?

Görer, “Bu büyük depremden önce bu kadar sarsıntı olmuyordu. Yani 4.0 ve üzeri orta şiddette sarsıntılar olurdu. Bunları teknik olarak da yorumlardık. Yani bu kadar deprem olmazdı. Bu Maraş sarsıntılarından sonra bu Maraş depremleri Ölüdeniz Fayı ve Doğu Anadolu Fayı üzerindeydi.Bu depremler Dünya üzerindeki prestij büyüklüğünde büyük sarsıntılardır. Levha kenarlarında meydana gelen sarsıntılardır. Ülkemizde meydana gelen depremlerin sebebi ise bu coğrafyadaki levhaların göreli hareketleridir” dedi.

İZMİR’DE DEPREM BEKLENİYOR MU?

izmir6 büyüklüğünde bir deprem beklediğini belirten Prof. izmir Türkiye’deki depremler genel olarak 6.0 seviyesindedir. Yani 6.6, 6.2 ve altı olabilir. Tarihsel dönemlerde büyük depremler vaaz edilmiştir ama bunun İzmir Yarımadası’nda olduğunu sanmıyorum. Çünkü İzmir’de şanssızlık var. Ege Denizi’nde bir deprem olursa bunun bedeli İzmir’e düşer. Bakın Sisam’da olan deprem 6.8 Yunanistan’da oldu, biz İzmir depremi diye biliyoruz. Benim inancım, İzmir’in büyük olasılıkla 6.0’larda olacağı yönünde. Yani İzmir’de 7.0’ın üzerindeki depremin olağanüstü olabileceğini iddia ediyorum. İzmir Fayı’nın çalışmasına bağlı” dedi.

haber-basmakci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu