Haber

İsrail şartlara işaret ederek ‘kara operasyonu başlayacak’ dedi: Hamas’tan ‘tehlikeli aşama’ uyarısı

İsrail tarafından ablukaya alındı Gazze’yeSaldırılar 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. 21 gün boyunca devam eden çatışmalarda Gazze’den yapılan saldırılarda 309’u asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldürüldüğü, 5.132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Gazze’de İsrailGazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 913’ü çocuk, 1709’u kadın ve 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka ve bombardıman altında kalan Gazze Şeridi’ne yönelik kara operasyonunun, “Koşullar uygun olduğunda”Başlayacağını söyledi. İsrail Ordu RadyosuBasın açıklamasında konuşan Galllant, İsrail güçlerinin Hamas’a karşı savaşta sonraki adımlara hazırlandığını belirtti. “Şartlar hazır olduğunda Gazze’ye kara operasyonu başlayacak”söz konusu.

Hamas: Kara operasyonu yaklaşıyor

Hamas’ın dışişleri şefi Halid Meşal, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik kara operasyonunun yaklaştığını ve tehlikeli bir aşamaya sürüklendiğini söyledi.

İsrail’in 7 Ekim’dekine benzer bir kaybı kaldıramayacağını kaydeden Meşal, bugün ABD’nin bir kara savaşı veya eylemi gerçekleştirerek istediğini en az kayıpla elde etmek istediğini söyledi. “ortak planlama, yönetim ve niteliksel katılım yoluyla”Savaşa yürüdüğünü belirtti.

‘ABD 3 yol izliyor’

ABD’nin üç yol izlediğine işaret eden Meşal, bunlardan birinin Gazze’ye karadan girmemek olduğunu, bunun da İsrail’e Gazze’ye havadan saldırmak için uzun bir fırsat verdiğini belirtti.

Meşal, diğer bir yolun da ABD’nin tünellerdeki direniş güçlerinin gücünü bildiği için uzmanlarıyla müdahale etmesi ve bu nedenle Gazze’nin derinliklerine girerek sınırdaki gaz silahlarını kullanarak tünellerdeki direnişi bir süre felç etmesi olduğunu söyledi. rehineleri kurtarmak için generalleri, modern mühimmatları ve uzmanları kullanıyor. Delta Force’u gönderdiğini belirtti.

Kara savaşının yaklaştığını ve tehlikeli bir aşamaya girdiğini belirten Meşal, İsrail ve ABD’nin 7 Ekim’deki ilk saldırının ardından kayıpları en aza indirmek ve ikinci bir saldırıyı önlemek için kapsamlı bir plan yaptığını belirtti.

‘Daha fazla mahkumun serbest bırakılması için müzakereler yapılıyor’

Meşal, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu zafer olmadan savaşı durduramaz, yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı için savaş kendisine bir iç krizle geri dönecektir ve seferberliğe rağmen zafer yok. Şu anki çağrı daha fazla mahkumun serbest bırakılması, sınır geçişlerinin açılması ve Siyaset ve medya yoluyla hedef alma dalgasını azaltmak “Müzakereler yapılıyor”dedi.

Öte yandan Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak Tel Aviv ve Yafa’ya füze saldırıları düzenlediğini duyurdu.

İsrail-Filistin’de son durum, telgrafVe canlı blogdantakip edebilirsin.

habersultanhisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu