İş

Instagram ve Facebook Yapay Zekayla Üretilen Görselleri Etiketleyecek

Bugün Yolculuk Ortası, Kararlı Difüzyon gibi birçok verimli yapay zeka kullanılarak görseller oluşturulabilmektedir. Bu görüntüler zaman zaman tartışma yaratıyor. Meta artık OpenAI ve Microsoft gibi şirketlerin araçlarıyla oluşturulan görselleri işaretlemek için çalışıyor. Önümüzdeki aylardan itibaren görseller kullanıcılara gösterilmese de işaretlenecek.

Şirketin Küresel İlişkiler Lideri Nick Clegg Meta’dan yapılan açıklamaya göre Facebook, Threads ve Instagram’da paylaşılan görseller yapay zeka tarafından üretilmişse işaretlenecek ve görselin gerçek olmadığı, dijital olarak üretildiği konusunda kullanıcılara bilgi verilecek. Meta şu anda yapay zeka araçları tarafından üretilen her içeriği etiketliyor.

Yapay zeka ile üretilen görseller belirlenecek

Yeni geliştirilen AI etiketleme aracı kullanıma sunulduğunda Meta OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock ve Google Aynı zamanda araçları tarafından üretilen görüntüler için de performans sergileyecek. Bu açıklama aynı zamanda platformların güvenlik önlemleri almaya ve yapay zekanın olası kayıplarına ve kötüye kullanımına karşı bir standart oluşturmaya odaklandığını da gösteriyor.

Clegg, bu adımda görüntüler kolayca etiketlenebilir ancak iş ses dosyaları veya videolar Geldiğinde işlerin karmaşıklaştığını ve bu alanda hala ilerleme kaydetmeleri gerektiğini belirtti. Teknik kısmı bir kenara bırakırsak, şirketlerin şiddet ve çocuk istismarı içeren görüntüleri önlemek için son on yılda kurdukları sistemin, bu düzenlemenin taslağı olarak kullanıldığını söylemek mümkün. Yani gelecekte başka şirketler de bu etiketleme sürecine Meta’ya katılabilir.

acipayamajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu