Haber

İflas eden dünyaca ünlü kripto para borsası FTX’in Türkiye’deki mal varlıklarına el kondu

Mali Cürümleri Araştırma Heyeti’nin (MASAK) internet sitesinden, FTX.com ticari unvanıyla faaliyet gösteren kripto varlık alım satım platformuna ait açıklama yapıldı.

YASA DIŞI FAALİYETLER TESPİT EDİLDİ

Açıklamada FTX ile irtibatı olan kişi ve kurumların bankalar, elektronik para kuruluşları, kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve benzeri yükümlüler nezdindeki hesaplarına yapılan süreçlerin, Kabahat Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun’un ilgili maddesi kapsamında askıya alındığı hatırlatıldı.

MASAK’TAN yapılan inceleme şöyle:

“Başkanlığımızca, FTX.com’un ülkemizde ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişileri doğrudan veya dolaylı olarak kontrolü altına bulunduran Samuel Benjamin Bankman-Frıed adlı şahıs başta olmak üzere diğer başkaca kişiler hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer alan çeşitli öncül cürümler ve 282’nci maddesinde yer alan suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçundan soruşturma başlatılması ve şüpheli mal varlıklarına, 5549 sayılı Kanunun 17’nci hususu kapsamında el koyulması talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunulmuştur. Anılan müracaatımız sonucunda, şüpheliler hakkında isimli soruşturma açılmış ve şüphelilerin mal varlıklarına el koyma önlemi uygulanmıştır.”

NELER YAŞANMIŞTI?

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan FTX bir müddettir likitide sorunu yaşıyordu. FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, nakit enjeksiyonu için birçok platforma başvurmuş, ancak platformun muhtaçlığını karşılayamamıştı. Yaşanan bu gelişmelerin akabinde SEC ve CFTC de olan birçok kurum FTX’e soruşturma başlatmış ve Şirketin CEO’su bir günde 14,6 milyar dolar kaybetmişti. Bu olayın akabinde şirketten istifa eden CEO Bankman-Fried’ın banka hesaplarına el konulmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu