Haber

Gizemli kazı! Kimse yaklaşamıyor! Hazine argümanı

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kimliği belirsiz soruşturma çerçevesinde, Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyündeki Sıtkı Toy’un ahırında iş makinesiyle Nisan ayında hafriyat çalışması başlatıldı.

Mayıs ayında Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez İşletme Müdürlüğü’nden 15 maden işçisi bölgeye getirildi. Maden işçileri havalandırma ve jeneratör sistemleriyle 2 aydır toprak altında. Büyük bir çitle çevrili ahırda devam eden esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken, jandarma ekipleri dışarıda güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

BİR KONUT ALTINDAN BAŞKA BİR KONUTA KAZI YAPILIR

Kovacak köyünde yaşayan ve iddiaya dair bilgisi olmadığını söyleyen 80 yaşındaki adam, “Hiçbir şey bilmiyorum. Kazı hakkında bilgi vermiyorlar ve vermiyorlar. kimsenin yaklaşmasına izin vermeyin” dedi.

“Yan komşunun evinin altını kazıyorlardı”

Hazine dedikodularını duyduğunu ifade eden İskender Beşlioğlu, “Zonguldak’tan madenciler geldi. Evin altını kazıyorlardı. Hazine var diyorlar. Alana girip göremedik ama kazdıklarını duyduk. Bölgeye kimsenin girmesine izin vermiyorlar. Bir evin altında kazıların hatasız yapıldığını duyduk” dedi.

ŞİMDİKİ ZAMANDA KÖMÜRDEN BİR MEZAR BULUNABİLDİ

Beşlioğlu, önceki yıllarda kazı alanına çok yakın bir alanda yürütülen yol çalışmasında lahit bulunduğunu belirterek, “Kapaklı bir mezar kazmışlardı. Onu da aldılar. O sırada yol kenarında gördük. Geçenlerde Sıtkı’nın ahırının kazıldığını duyduk. İçeriye de kimseyi almıyorlar.” dedi.

ALTIN ​​DEDİ

Bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin verilmediğinden bahseden Mehmet Kapıcı, “Madencilerin geldiğini duyduk. Altın olduğu söyleniyor. Bizi yaklaştırmıyorlar. Yolda gelip gittiğini görüyoruz.”dedi.

Havalandırma ve jeneratör sistemlerini kuran madenciler, 2 aylık sürede yerin metrelerce altına indi.

Büyük bir kapanışla devam eden esrarengiz kazının halen devam ettiği belirtilirken, jandarma ekipleri dışarıda geniş güvenlik önlemi aldı.

ARAZİ SAHİPLERİNE ULAŞILMIYOR

Kazı alanına arazi sahipleri dahil kimsenin yaklaşmasına izin verilmediği belirtildi. Her gün sabah saatlerinde başlayan kazının akşam saatlerinde verildiği ve alanın girişinin kapatıldığı belirtildi.

KAMERALAR İLE 24 SAAT TAKİP

Maden işçileri ve diğer işçilerin telefonlarının her gün hafriyattan önce toplandığı iddia edildi.

Bolu İl Kültür Turizm ve Müze Müdürlüğü ekiplerinin kazı çalışmalarına katılmadığı öğrenildi. Görüntü ve fotoğrafların alınmasına izin verilmeyen kazı alanı çevresinin 24 saat onlarca güvenlik kamerası tarafından izlendiği bildirildi.

ONLARCA KİŞİ DAHA ÖNCE BÖLGE BULDU

Öte yandan önceki yıllarda bölgede define kazısı yaparken onlarca kişinin yakalandığı ve haklarında jandarma tarafından işlem yürütüldüğü kaydedildi.

Gizemli kazı devam ederken, ne arandığına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

habermenemen.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu