Haber

BAKAN SOYLU BAZI HAYALLER GÖRMEZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluşunun yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Kimsenin hayali olmasın. Kimse PKK’yı, terör örgütünü, siyasi kimliğini göstermeye çalışmıyor. Güneyimizde terör devleti kurmak için içeriden işbirliği yapan masum yandaşları, “İşleyen anlayışlar üzerine yalan söyleyeceğimizi sanmayalım. Terörle mücadelemiz birimiz kalana kadar devam edecek” dedi.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Urhal, polis memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesine destek veren İçişleri Bakanı Soylu’ya teşekkür etti.

Urhal’ın ardından kürsüye çıkan Bakan Soylu, Türk Polis Teşkilatının kurulduğu günden bu yana zorluklarla, zor zamanlarda büyümüş, milletine hizmet etmiş bir teşkilat olduğunu söyledi. Türk Polis Teşkilatı’nın Batı’daki emsalleri gibi sadece alçak, hırsız kovalayan bir teşkilat olmadığını ifade eden Soylu, “Küresel uyuşturucu ağlarından kaçak göçmenlik örgütlerine, uluslararası bahis çetelerinden 21. yüzyıla dair pek çok lanet gördü. Dünyanın en felaketli ülkesinde 6 Şubat’ta yüzyılın felaketini gördü.Ülkemizde afet artışını gördük 2020’de Polis Arama Kurtarma (PAK) birimini kurduk ve JAK’tan sonra 1151 vatandaşımızı enkaz altından sağ olarak kurtardı” dedi.

’15 TEMMUZ’DAN ÖNCE SİBER SUÇLAR DAİRE BAŞKANLIĞINA HAVA DURUMU İSTEDİLER’

Türk Polis Teşkilatının 178 yıldır karşılaştığı hiçbir sıkıntı ve zorluk karşısında aciz kalmadığını kaydeden Soylu, şunları kaydetti:

“Zorluklardan edindiği tecrübe ve aziz milletimizin verdiği desteğin gücü ile tüm eksikliklerini dualarıyla kapatmış ve görevini hakkıyla yerine getirmiştir. Karşılaştığımız her yeni güvenlik konusuyla ilgili yeni adımlar attık. Siber kabahatler birimimizi güçlendirdik.Elli çeşit tezgâha giren FETÖ, suç teşkilatını zayıflatmak için ne yazık ki Türk devletinin bu alandaki kapasitesini de boşaltmaya çalıştı.FETÖ’nün Amerika ve tezgahları belki de FETÖ’nün en büyük stratejileriydi. .Orada çok büyük bir destek sağladık tabi ki hala o destekten rahatsız olduklarını görüyoruz.Tabii ki attığımız her adımda karşımızda duranlar oldu.Bizi yıpratmak isteyenler oldu. Böbürlenmeleri, iftiralarıyla bizi yolumuzdan çevirmek isteyenler ama çok şükür örgüt ve çocukları bu milleti hiçbir zaman utandırmadı, yüzüstü bırakmadı.”

“TÜRK POLİS TEŞKİLATI TARİHİNİN EN BAŞARILI GÜNLERİNİ YAŞIYOR”

Arama kurtarmadan afet bölgesinin güvenliğine, trafik akışından yardım çalışmalarına kadar Türk polisinin yüzyılın afetinde nasıl çalıştığına herkesin şahit olduğunu belirten Bakan Soylu, görevlerini bir an bile ihmal etmediğini söyledi. depremzede olmasına, yakınlarını ve meslektaşlarını kaybetmesine rağmen. Organize suç şebekelerinin milletimizin huzurunu bozmaması için uğraştan trafiğe, kaçak göçle mücadeleden hırsızlığa, uğursuz çabalara kadar Türk Polis Teşkilatının en başarılı günlerini yaşıyor. sadece ülkemizde değil, ülkemizin dışında da geçmişi vardır. birçok ülkenin sınır güvenliğinde, birçok ülkenin yol güvenliğinde, sporBugün, karşılaşmaların güvenliği konusunda görevini başarıyla yerine getiren, aklının, emeğinin ve tecrübesinin danışıldığı, bilgi, birikim ve tecrübesini 100’den fazla ülkeye ders veren Türk Polis Teşkilatıyla gurur duyuyoruz.”

‘BUGÜN 15 TEMMUZ’DAN GÜÇLÜYÜZ’

Türk polisinin kendilerine verilen her görevi başarıyla yerine getirdiğini anlatan Soylu, şöyle devam etti:

“FETÖ 15 Temmuz’u yaptığında, kardeşlerimizi şehit edip helikopterlerle, uçaklarla bu millete saldırdığında, bu ülkeyi alıp efendilerine teslim edeceğini düşündüler. Biz bugün 15 Temmuz’dan daha güçlüyüz. İçeride ve dışarıda bu darbe sahiplerinin en büyük hayali bugün Türk Polis Teşkilatı, jandarmamız, kahraman Mehmetçiğimiz, istihbaratımız ve bu ülkenin güvenliği elbette terör örgütünün Türkiye içinde tasfiyesinin teminatıdır. ülkemizin her köşesinde insanımızın huzur içinde yaşaması için saat farkı gözetmeksizin Türk Polisi ne Gezi olaylarında, ne 17-15 Aralık olaylarında, ne de 17-15 Aralık olaylarında hiçbir şeyden çekinmedi. 6-8 Ekim olaylarında da, 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği terör operasyonunda da, uyuşturucuyla hiçbir girişiminde de, organize hatalarında da… Bu çabada hiçbir şeyden çekinmedi.”

‘MÜCADELEMİZ BİR HALKIMIZ KALANA KADAR DEVAM EDECEKTİR’

Konuşmasında terörle mücadelede kararlılık mesajı da veren Bakan Soylu, şunları söyledi:

“Kimsenin hayali olmasın. Güneyimizde terör devleti kurmak için işbirliği yapan, terör örgütü PKK’yı ve onun siyasi yandaşlarını masum göstermeye çalışan anlayışlara bel bağlayacağımızı kimse düşünmesin. Terörle mücadelemiz güçlenecek. Vatanımızın bayrağına bağlılığımız, ilkokuldan ortaokul ve liseye kadar her hafta Pazartesi, Cuma günleri okuduğumuz İstiklal Marşımıza bağlılığımız, şehitlerimize vefamız birimiz kalana kadar devam edecektir. Bu memlekette onların ailelerine, gazilerimize vefamız, bu vatanın bayrağına, ezanına vefamız, vatanın birliğine vefamız hiçbir koşulda değişmeyecektir. Üniformaları vardı, gururluydu ama bunun altında bu ülkenin erdemli tarihi yatıyor. Altında onların büyük yürekleri, aziz gönüllülükleri, her saniye, her saniye bu ülke için atan kalpleri var.”

gordesajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu