Ekonomi

Arçelik, Hatay’da Kurduğu Çağrı Merkezleri İle Bölgedeki İstihdamı Desteklemeyi Hedefliyor

6 Şubat depremlerinin ardından ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam eden Arçelik, bölgedeki istihdamı artırmak için Hatay’da bir davet merkezi kurdu. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Depremden etkilenen illerde yeni iş imkanlarının sağlanması kritik önem taşıyor. Hatay’da kurduğumuz çağrı merkezinde çadır kentlerde yaşayan vatandaşlarımız çalışıyor.

Depremden etkilenen illere arama kurtarma çalışmaları, yardım malzemesi ikmali, hijyen ve gıda tırları ile destek veren Arçelik, bölgeyi ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Arçelik, depremden etkilenen illerde istihdam yaratmak için Hatay’da davet merkezi açtı. Bu davet merkezi, Arçelik’in İstanbul Çayırova’dan sonra doğrudan istihdam sağlayarak müşterilerine hizmet verdiği ilk davet merkezi olacaktır. Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kurulan davet merkezinde işe alımlarda kadınlara öncelik veriliyor ve şu anda çalışanların %90’ı kadın.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yaşadıkları illerde yeni iş imkanlarının sağlanması kritik önem taşıyor. Hatay’da kurduğumuz çağrı merkezinde tamamı çadır kentlerde yaşayan 50 vatandaşımız istihdam edilecek. Bölgede geleceğe yönelik umutların yeşermesi ve kalıcı çözüme katkı sağlanması için barınma, eğitim, hijyen ve gıda gibi en temel ihtiyaçların yanı sıra iş imkanlarının da sağlanması gerekiyor.

Arçelik’in bölgedeki en güncel ihtiyaçları tespit ederek kapsamlı yardım çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Prof. Can Dinçer Sıcak yemek ve hijyen kamyonlarının yanı sıra kişisel hijyen ihtiyaçlarını karşılamak için konteyner duş hizmetine başladıklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin dört bir yanına yayılan bayi ve servis ağımız sayesinde deprem afetinden sonra hızlı bir şekilde organize olarak karşılayacağız. acil ihtiyaçlar harekete geçtik. Çadır, mama, battaniye, giysi, ısıtıcı, çamaşır makinesi tamburu kullanarak hazırladığımız soba, güneş paneli ve jeneratörden oluşan bugüne kadar 830 binin üzerinde yardımı bölgeye ulaştırdık. Vatandaşlarımızın en değerli ihtiyaçlarından biri olan sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için yemek tırlarımız 3 ilde hizmet vermeye devam ediyor. 6 ilin tamamında çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti veren tırlarımız ile çadırkentlerdeki hijyen ihtiyacını karşılıyoruz. Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde konteyner duş ve tuvalet kurulumlarını da yakında tamamlayacağız. Ayrıca Malatya İnönü Üniversite Hastanesi sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için bölgeye baz olarak 100 vagon gönderiyoruz. Bölgedeki en yeni ihtiyaçları belirleyerek güçlendirmemize devam edeceğiz.”

Arçelik hijyen tırları, Kahramanmaraş’geçmişte ,Kafum Fuar Merkezi, çadırkentlerin bulunduğu Şehirlerarası Otobüs Terminali, Avşar Yerleşkesi ve Türkoğlu Gençlik ve Spor Bölge Müdürlüğü’nde; Adıyaman’Eğriçayır Çadır Kent ve Gölbaşı 2. Etap TOKİ Konutları’nda; HatayExpo Fuar Alanı, Haraparası’nda çadırkent ile Kırıkhan Stadı; MalatyaBüyükşehir Belediyesi Otoparkı ve Malatya Stadyumu yanındaki konteyner kentte; Gaziantepçadır kentte Kırıkhan Stadı’nda; Diyarbakır’Gazi Yaşargil Hastanesi önünde ise toplam 13 lokasyonda hizmet veriyor.

Arçelik, diğer Topluluk şirketleriyle birlikte, deprem bölgesinde Koç Holding ile uyum içinde inşa edilecek yaklaşık 20 bin kişilik 5 bin konteynerden oluşacak konteyner şehirlerin inşasına da destek veriyor. Konteyner kentlerde sosyal olanakların yanı sıra çocukların eğitimini ve kent sakinlerinin ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak kalkınma programları gibi uygulamaların hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

bismil-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu