Teknoloji

Apple’dan yapay zeka için önemli bir adım daha

iOS 18’in yayınlanmasına birkaç ay kaldı ve şimdiye kadar edindiğimiz bilgiler işletim sisteminin birçok yapay zeka özellikliğiyle dolu olacağını gösteriyor. Zira Apple bununla ilgili birçok makale yayınladı. Diğer taraftan CEO Tim Cook bu yıl yapay zeka alanında epey şey göreceğimizi söyledi.

Şimdiyse Apple’ın büyük dil modellerini akıllı telefonlarda çalıştırma konusunda uzmanlaşmış bir startup’ı satın almasıyla şirketin yapay zeka üzerine çok fazla kafa yorduğu anlaşılıyor. Challenges’ın aktardığına göre Apple, Aralık 2023’te Datakalab adlı bir Fransız girişimini satın aldı. Şirket, Apple’ın bulut tabanlı özellikler yerine yerleşik yapay zeka ile rekabette öne çıkabilmesi için ihtiyaç duyduğu iki önemli özellik olan algoritma sıkıştırma ve gömülü yapay zeka konusunda uzmanlaşmış durumda. Bu hamleyle birlikte, girişimden birçok mühendisin artık Apple’da çalıştığı görülüyor.

Bununla birlikte, Bloomberg’den Mark Gurman da son Power On bülteninde iOS 18 yapay zeka özelliklerinden bahsetti. Gazetecinin aktardığına göre Apple, bulut tabanlı çözümler yerine cihaz içi yapay zekaya odaklanarak daha hızlı ve daha güvenli yanıtlar sunarak kendisini Google, Microsoft ve OpenAI’den farklılaştırmak istiyor.

Bunun dezavantajı, yapay zekanın bazı durumlarda daha az güçlü ve bilgili olabilmesi, bu da bazı kullanıcılar için büyük bir dezavantaj olabilir. İyi tarafı ise daha hızlı ve tabii ki daha güvenli ve gizli olacak olması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu