Yaşam

Anime Severler Ekrana Gelsin! 2023 Yılının Yıl Bitmeden İzlemeniz Gereken En İyi Anime Filmleri

Anime hayranları, dikkatinizi çekmek istiyoruz! 2023 yılına çok az zaman kaldı ve eğer hala izlemediyseniz bu yılın en iyi anime filmlerini kaçırmamalısınız. Bu sinemalar sizi başka dünyalara götürecek, kalbinizin daha hızlı atmasını sağlayacak ve belki de gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Kendinizi fantastik hikayelere, büyüleyici karakterlere ve etkileyici görsellere kaptırın ve bu yılın en iyi anime sinemalarına göz atın.

15. Nier: Otomata Ver1.1a (2023)

IMDb’si: 7.3

Özet: Bu anime, oyun tabanlı bir evrende uzaylılar tarafından yapılan makineler ile insanlar tarafından yaratılan androidler arasındaki hakimiyet mücadelesine odaklanıyor. Kurgu, izleyiciye savaşçı android 2B, keşif android 9S ve asi prototip A2’nin deneyimlerini sunuyor. Çeşitli felsefi göndermelerle zenginleştirilen hikâyenin, hayatın bedelini bulmaya yönelik temaları, insanların neden öldürdüğüne dair soruları da gündeme getiriyor. Bu sadece bir hikaye anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda izleyiciyi düşünmeye ve sorgulamaya da teşvik ediyor.

14. Kara Yonca: Büyücü Kralın Kılıcı (2023)

IMDb’si: 7.4

Özet: Asta, her şeyin sihir etrafında döndüğü büyülü bir dünyada doğar. Büyülü güçlere sahip olmayan Asta, her gün her türlü sorun ve engelle karşılaşıyor. Ancak bu onun Büyücü Kral olmasını engellemez. Tek yapması gereken tüm engelleri aşmak ve içinde uyuyan, uyanmayı bekleyen gücü kanıtlamak.

13. Mobile Suit Gundam: Merkür’den Gelen Cadı (2022)

IMDb’si: 7.5

Özet: Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury, bir Japon mecha anime dizisidir ve Sunrise’ın uzun süredir devam eden Gundam serisinin on beşinci ana girişidir.

12. Mashle: Büyü ve Kaslar (2023)

IMDb’si: 7.6

Özet: 2023 yılında vizyona giren ‘Mashle: Magic and Muscles’, JK Rowling’in ‘Harry Potter’ serisine benzeyen, büyücülük ve okul hayatı temalı bir komedi animesidir. Hajime Komoto tarafından yazılan bu eser, büyünün güç ve yeteneklerinin bireyin toplumdaki statüsünü belirlediği büyülü bir dünyada geçiyor. Bir de büyüme hikayesine yer veren Mashle, izleyicilerine eğlenceli ve büyülü bir deneyim sunuyor.

11. Tokyo İntikamcıları (2021)

IMDb’si: 7.9

Özet: Tokyo Revengers’ta Tokyo Manji için büyük bir tehdit oluşturan Black Dragons çetesiyle tanışıyoruz. ‘Noel Hesaplaşması’ adlı bölümde Taiju Shiba liderliğindeki bu çete, onuncu nesliyle sahneye çıkıyor. Hakkai’nin ağabeyi Taiju Shiba, çetesini Tokyo Manji’yle karşı karşıya getirerek hangi grubun üstün olduğuna karar verme konusunda zorluk çıkarır. Bu yarışma hem Tokyo Manji’nin hem de Black Dragons’ın gücünü ve kararlılığını test ediyor. Bu da dizinin ikinci sezonunu daha da heyecanlı ve gerilim dolu kılıyor.

10. Atla ve Mokasen (2023)

IMDb’si: 7.9

Özet: Mitsumi Iwakura, ortaokuldan mezun olduktan sonra Ishikawa Bölgesi’nin eteklerinden Tokyo’daki liseye taşınan parlak bir lise öğrencisidir. Mitsumi, sınıfında yalnızca sekiz öğrencinin bulunduğu, nüfusun az olduğu bir bölgede büyüdü. Ancak giriş töreninin yapıldığı gün kendini banliyö telaşına kaptırıp kaybolur ve hayat planı hızla boşa çıkar. Uzun boylu ve güzel bir çocuk, Mitsumi için endişelenerek ona seslenir ve her gün onunla okula gitmeye karar verir.

9. Cennet Yanılgısı (2023)

IMDb’si: 8

Özet: Medeniyetin çöküşünden 15 yıl sonrasını konu alıyor. Tengoku Daimakyo , iki hikaye arasında geçiş yapıyor: Tokyo’nun harabeleri arasında seyahat ederek yalnızca ‘Cennet’ olarak anılan gizemli bir yeri arayan iki çocuk olan Maru ve Kiruko’nun hikayesi ile yüksek teknolojili bir ortamda yaşayan tuhaf güçlere sahip bir kadının hikayesi. Bunlardan biri Maru’ya çarpıcı bir benzerlik taşıyan yeraltı araştırma tesisi. öğrenci grubu. Cenneti ararken Maru ve Kiruko, yalnızca Maru’nun yok edebileceği görünen vahşi uzaylıların saldırısına uğrar.

8. Cehennem Cenneti: Jigokuraku (2023)

IMDb’si: 8.2

Özet: Gabimaru bir suikast görevinde yakalandıktan sonra ölüm cezasına çarptırılır. Ancak insanüstü direnişi sayesinde hiçbir idam cezası onu etkileyemez. Shogunate, Gabimaru’nun sarsılmaz kararlılığını fark eder ve ona, cennet ve cehennemin sadece bir kıl kadar uzakta olduğu ‘Cehennem Cenneti’ adı verilen gizemli bir adada yaşam iksirini bulması halinde tüm suçlarının affedilmesi fırsatını sunar.

7. Şeytan Avcısı: Kimetsu no Yaiba – Film: Mugen Treni (2020)

IMDb’si: 8.2

Özet: Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – Film: Mugen Train, ailesi vahşice öldürüldükten sonra iblis avcısı olan Tanjiro Kamado’nun hikayesini anlatıyor. Tanjiro Kamado, ailesinin öldürülmesi ve kız kardeşinin bir tür iblise dönüşmesinin ardından iblis avına başlar. Kelebek Köşkü’ndeki rehabilitasyon eğitimlerini tamamlayan Tanjiro ve grubu, yeni görevleri için kısa sürede 40’tan fazla kişinin kaybolduğu Mugen Treni’ne gider. Şeytan Avcısı Birliği’nin en güçlü kılıç ustalarından biri olan Alev Hashira Kyojuro Rengoku’ya Enitsu ve Inosuke ile birlikte katılan Tanjiro ve Nezuko, artık Mugen Treninde iblislerle yüzleşmeye hazır.

6. Gekijouban Jujutsu Kaisen 0 (2022)

IMDb’si: 8.5

Özet: Gekijouban Jujutsu Kaisen 0, son derece güçlü bir Lanetli Ruh’un kontrolünü ele geçirdikten sonra, gücünü kontrol etmek ve ona göz kulak olmak için Jujutsu Büyücüleri tarafından Tokyo Valiliği Jujutsu Lisesi’ne gönderilen lise öğrencisi Yuto Okkotso’nun hikayesini anlatıyor. . .

5. Şeytan Avcısı: Kimetsu no Yaiba (2019)

IMDb’si: 8.6

Özet: Demon Slayer: Swordsmith Village Arc başlıklı Kimetsu no Yaiba’nın üçüncü sezonu, serinin baş kahramanı Tanjiro Kamado ve kız kardeşi Nezuko’nun üst düzey iblisler Gyutaro ve Daki’ye karşı verdiği savaşın ardından kılıcını onarmak için gizli bir köye gitmelerini konu alıyor. Tanjiro vardığında kendisini bir kez daha iki Üst Seviye iblisle, Sis Hashira Muichiro Tokito ve Aşk Hashira Mitsuri Kanroji ile bir savaşın içinde bulur ve köyün sakinlerini korumak için sessiz müttefiki Genya Shinazugawa ile birlikte savaşır.

4. Tek Yumruk Adam (2019)

IMDb’si: 8.7

Özet: OnePunch Man, Japon sanatçı ONE tarafından yaratılan üstün bir kahramanın efsanesidir. Hikaye, her rakibini tek yumrukla yenebilen ancak bu muazzam gücün getirdiği meydan okuma eksikliğinden sıkılan ve değerli bir rakip arayışına giren muhteşem kahraman Saitama’nın maceralarını konu alıyor. Bu olağanüstü yetenekli kahramanın gücünün sınırlarını zorlayabilecek bir rakip bulma mücadelesi serinin merkezinde yer alıyor.

3. Vinland Efsanesi (2019)

IMDb’si: 8.8

Özet: Vinland Efsanesi’nin devam eden ikinci bölümü Thorfinn’in köleliğine odaklanıyor. Bu, Askeladd’ın idamından sonra yeni kral Canute’ye saldırması sonucu meydana gelir ve Thorfinn’in yaşam amacını kaybetmesine neden olur. İzleyiciyi ‘Köle Arkı’ olarak adlandırılan bu bölümle tanıştıran hikaye, daha sonra bir dizi hikaye dönüm noktası sunarak ilerliyor. Bu hikayedeki gelişmeler Vinland’a yapılan bir keşif gezisiyle nihai sonuca varıyor. Bu süreçte hikayeyi daha derinlemesine inceleme ve karakterlerin karmaşık dünyasını keşfetme fırsatı buluyoruz.

2. Bleach: Bin Yıllık Kan Savaşı (2022)

IMDb’si: 9

Özet: Bin yıl önce Soul Society, içi boş sistemin istikrarını sağlamak için tüm Quincy ırkını yok etti. Ancak Hollows’un ortadan kaybolması, toplu ölümler gibi çeşitli durumlarla karşılaştıklarında Quincy’nin hâlâ hayatta olduğunu anladılar. Kurucularının yönlendirmesi altında Quincy Yhwach, güçlerini yeniden toplamaya ve Ruh Sarayı da dahil olmak üzere diğer boyutların kaderini belirlemek için Ruh Cemiyeti’ne karşı bir savaş açmaya karar verdi.

1. Titan’a Saldırı (2023)

IMDb’si: 9

Özet: Attack On Titan, Hajime Isayama’nın yarattığı manga serisinden uyarlanmıştır. Dizinin ilk sezonu 2013 yılında yayına başlamıştır. Eren, annesinin Titanlar tarafından yok edildiğini gören bir çocuktur. Titanlar, insanlığın kalıntılarını tehdit eden ve yok etme görevinde olan dev insansı yaratıklardır.

urgup-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu