Haber

Erden Timur: “İmza ve bonservis bedeliyle 30 milyon euro harcadık”

– Erden Timur: “İmza ve bonservis bedeliyle 30 milyon euro harcadık”

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur:

“Bu yıl alınan transferlerin piyasa değeri 149,6 milyon Euro”

“İmza ücreti ve bonservis bedeliyle 30 milyon Euro harcadık”

“Sergio Ramos gelmeye ikna oldu”

“Sarri, Vecino’yu onaylamadı”

“Sofia Amrabat ile görüştük”

“Davinson hem cumartesi hem de pazar günü çok uzaktaydı.”

“Zaniolo’da şartlı zorunlu satın alma gerçekleşirse 30 milyondan fazla gelir”

“Bu yıl bizim için dayanışma ve konsantrasyon yılıdır”

İSTANBUL – Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, bu yıl alınan transferlerin piyasa fiyatının 149,9 milyon Euro olduğunu belirterek, “Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok. Türk futbol tarihinde bir rekordur” dedi. Bunları 30 milyon Euro civarında bir imza ve bonservis bedeliyle satın aldık.” .

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transferde zor bir yıl geçtiğini belirten Timur, “Sene başında scout ekibimizle hazırlandık. Birçok oyuncu incelendi. Suudi Arabistan detayı olmasaydı çok farklı bir tabloya sahip olurduk. Hedefimiz. Sonra stratejimizi değiştirdik. Sonuçta güzel bir transfer dönemiydi. Umarım bundan sonraki transferler yoğun ve zor olmaz.” konuştu.

Brezilyalı futbolcu Tete’nin eski takımı Shakhtar Donetsk’in FIFA’ya başvurmadığını belirten Timur, “Başvurunun olacağını düşünüyorum. Transfer öncesinde 3 bağımsız uluslararası ve tecrübeli kişiye yaklaşık 6-7 süre bu konuyu incelettirdik. günler. Çok detaylı.” “İncelettik, sonra karar verdik. Gelen raporlara göre herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Oyuncuyla yaptığımız sözleşmede oyuncudan alınacak. Galatasaray’ın ticari olarak aldığı bir risk yok,” “dedi.

“Zaniolo’da şartlı zorunlu satın alma gerçekleşirse 30 milyondan fazla gelir”

İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo’nun İngiltere temsilcisi Aston Villa’ya transferi hakkında bilgi veren Sarı-Kırmızılıların teknik direktörü, “Zaniolo 6 ay önce aramıza geldi. Kurulu bir gruba geldiğinden beri 14 galibiyet alan bir takıma geldi. Üst üste maçlar alması beklediğinden daha uzun sürdü.” Kısa bir zaman aldı. Bu yıl antrenörümüz de o bölgede farklı alternatifleri görmek istedi. Zaniolo’nun Premier Lig’e de gitme isteği vardı. Kira bedeli Türk futbol tarihinde rekor bir kira bedelidir. Bundan sonra koşul şartı yerine getirilirse yüksek bir rakam olacaktır. Orada. Belirtilen 40 milyon rakamı ikramiyelerle ulaşılabilecek rakamlardır. Önümüzde iki seçenek vardı. Zaniolo’yu belli bir kar elde ederek doğrudan satmak veya daha fazla kar etme potansiyeli olan şartlı bir satış yapmak için 15 milyona satın aldık. Sonuçta, şart sağlandığında satın almak zorundalar, karşılanmadığında ise satın alma hakları var. Emin’in son örneğinde 4 defans oyuncumuz var. Çoğu maçta kadroda yer almayacak. Galatasaray için çok önemli bir değer. Çok başarılı olacağına inanıyorum. Galatasaray’ın Belçika’ya opsiyonsuz gitmesi daha da fayda sağlayacak ve değeri çok daha artacak. Orada oynayacak oyunculardan biri olması, ayrılırken en çok dikkat ettiğimiz şey. Geçen sene çok yüksek fiyatlara satabileceğimiz oyuncularımız vardı ama satmak istediğimiz çok fazla oyuncumuz yoktu. Biz de şampiyon kadroyu korumak istedik. Önümüzdeki yıllarda alternatif bir kadromuz olduğu için her mevkide 2 iyi oyuncumuz var. Umarım önümüzdeki yıllarda bunlardan bir kısmını satabiliriz. Bazıları grubumuzda para kazanacak, bazıları ise kiralık olarak gönderdiğimiz takımlarda kazanacak. Eğer o şartlı zorunlu alım Zaniolo’da yapılırsa Galatasaray’a 30 milyonun biraz fazlası gelecek. Bonuslarla bu 35’in üstüne çıkabilir. 15 milyonluk ilk taksiti 15 Kasım’da ödeyeceğiz. Ayrıca gelip bizimle oynamasını da isteyebiliriz. Çünkü gelecek sene takımımızı daha da güçlendirmek isteyeceğiz. “Bu üç yol şimdilik açık” dedi.

“Bu yıl alınan transferlerin piyasa değeri 149,6 milyon Euro”

Alınan transferlerin piyasa değerinin 149,6 milyon Euro olduğunu anlatan Erden Timur, “Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok. Bunun yarısı kadar bir şey yok. Türk futbol tarihinde bir rekordur.” Bunları imza bedeli ve 30 milyon euro civarında transfer bedeliyle aldık. Geçen yıl transferlere 43 milyon harcamıştık, bu yıl onun altında. Liderimiz Burak Elmas döneminde transferlere harcanan para 28 milyondu. Euro. 3-4 milyon Euro’nun üzerinde rakamlı o kadar oyuncu getirdik. Teknik olarak bunu neden sorguluyorlar anlamıyorum. Serbest oyuncuya yönelmek zorunda kaldık. Harcama limitimiz diye bir şey var. şu anda Şampiyonlar Ligi’ndeyiz, son 4 günde arttı. Son 4 günde o transferleri yapabildik. Serbest oyuncu yaz antrenmanına gitmiyor, sonrasında uyum sağlaması için zamana ihtiyacı var. İkna ederek Bu tür oyuncuların hepsini saygın kulüplerden aldık. Şu ana kadar karşılaştığım oyuncuların yüzde 95’inin parayla ilgili olmadığını gördüm. Bugüne kadar kendi eksiklerimiz var, paramız yok algısını yarattık. Bu algı yanlıştır. Esasen, gittiğimiz üst düzey oyuncular yeterli parayı kazanmak için. Para elbette değerli ama 3-5 milyonluk farkı gerçekten umursamayan çok oyuncu var. Çünkü oyuncunun bol bulduğu şey para, az bulduğu ise huzur ortamı, samimiyet, gerçek hedefler, gerçek kurumsallaşmadır. Onu bulduğunu anlayınca seni seçer. Sizi tercih ettiğinde daha az transfer ücreti karşılığında onu kulüpten alabilirsiniz. Çünkü tek seçeneğin sensin. Icardi’nin geçen seneki örneği gibi. Bedava transferse daha düşük maaşlarla gelmeyi tercih ediyorlar. Bu zaman alır. Çünkü imkansızlığını açıklaman gerekiyor. Belgelerle, rakamlarla açıklıyoruz” dedi.

“Bu sene bütün takımlar iyi transferler yaptı”

Bu yıl tüm takımların iyi transferler yaptığını belirten Timur, “Türk futbolunun bu noktaya gelmesinin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Dünya basınında kendi transferlerimizin yer aldığını hepimiz görüyoruz. Kesinlikle aynı seviyedeyiz.” Aksi takdirde Türk futbolunu başka bir seviyeye getiremeyiz. Bunu rekabetle getirebiliriz. “Türk futbolunda transfer kalitesini arttırdığımız için de mutluyum. Diğer takımların da çok daha iyi transferler yapacağını umuyorum” dedi.

Yabancı transferi kapattıklarını belirten Erden Timur, “Yabancı transferi kapattık. Belki küçük bir ihtimal de olsa çok güzel bir yerli oyuncu bulursak o da olabilir. A seçeneği transfer fırsatı olur, seçenek olur” dedi. B durumumuzu güçlendirmektir. Büyük kısmını kapattık.”

“Transferin şampiyonu olmanın çok yanlış bir şey olduğunu düşünüyorum”

Transfer şampiyonu olmanın yanlış bir şey olduğunu düşündüğünü belirten Timur, “Geçen sene bizi transfer şampiyonu olarak görüyorlardı. Transfer şampiyonu olmak doğru hedef değil. Şu anki kurguya göre doğru oyuncuyu bulmak önemli. Asıl transferdir. Şampiyonun kim olduğu sahada görülebilecek bir şeydir. Bu kişiyi yanlış amaca sürükler” dedi.

“Şampiyonlar Ligi’nden 25 milyon Euro’ya yakın para aldık”

Türk futbol tarihinin en tanınmış isimlerinden oluşan bir kadro kurduklarını belirten Erden Timur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öyle bir beklenti oluştu ki, bir Erden Timur taraftarı olarak ben de teknik direktör Erden Timur’u böyle bir beklentiden dolayı suçluyorum. Son iki yılda 32 yaşında olan Vecino, transferin en iyi oyuncusu olarak kabul edilirse çok değerli bir transfer. Gelecek.Bu kurumların sahipleri taraftardır.Bir kurumun sahibi en geniş anlamda düşünmek zorundadır.Düşünmezse çocuklarının taraftar haklarını elinden alır.Makul bir transfer yapılmalı.Bir şey var. Transferin gecikmesi konusunda harcama limitimiz yoktu, harcama limitiniz yoksa transfer yapamazsınız, FFP denilen şey post-kontroldür, harcama limiti dediğiniz şey kayıt olamamanızdır. limitiniz 1 Dolar üstü olsa bile o oyuncu. Limitimiz yok dersek limitimize ulaşana kadar hiçbir oyuncu oynayamayacak. Alacağınız para, hangi yerde olacağınız belli olduktan sonradır. 32 grubun ortasında, oradan 9 milyon Euro alıyoruz, ayrıca 15,4 milyon Euro da katılım ücreti alıyoruz. 25 milyon Euro’ya yakın bir rakam alıyoruz. Bu rakam ortada. Kayıt olduktan sonra harcama limitiniz dahildir. Yeni sponsorluklarınızı bağımsız olarak kontrol edip raporluyor ve harcama limiti oluşturuyorsunuz. Şampiyonlar Ligi’nde transfer limitimiz en son perşembe akşamı oluşturulmuştu. Bu yüzden serbest oyunculuğa gittik. Başka bir olasılık yok. “Harcama limitimiz neden düşük? Geçen yıl 17 milyon TL sponsorluk yapıldı, stadyum gelirlerimiz en düşük stadyum gelirlerinden biri.”

“Sofia Amrabat ile görüştük”

Timur, İngiliz ekibi Manchester United’a transfer olan Faslı futbolcu Sofyan Amrabat ile görüştüklerini belirterek, “Perşembe akşamı transfer yapacak durumdaydık. Amrabat çarşamba günü oradaydı, teyit edecekler” dedi. Aslında her şeyi bitirmiştik, Amrabat ve kulübüyle bir noktaya gelebilecek seviyedeydik. Çarşamba günü, “Akşam Manchester United geldi. Oyuncu bunu daha önce de söylemişti çünkü eski antrenörü de oradaydı. Büyük takımları reddetti ve bizi bekledi” dedi.

“Sarri, Vecino’yu onaylamadı”

İtalyan ekibi Lazio’da forma giyen Uruguaylı futbolcu Matias Vecino’nun transferi hakkında konuşan Sarı-Kırmızılıların teknik direktörü, “Vecino konusu çok gündeme geliyor. Teknik direktörümüz 6-8 sayıları istediği için Ndombele transfere hazırlanıyor” dedi. Sonuçta 8 yaşında bir oyuncu. Onun tercihi Vecino’ydu. Vecino ile konuştuk.” “Kulüple de anlaşmaya vardık. Oyuncu burada Muslera ve Torreira ile konuşuyordu. Daha sonra Türkiye saatiyle 23.00-23.30 sıralarında Sarri oyuncunun gelişini onayladı” dedi.

“Davinson hem cumartesi hem de pazar günü çok uzaktaydı.”

Davinson Sanchez ve Tonguy Ndombele’nin transfer sürecini anlatan Erden Timur, “Ndombele’nin Tottenham’da forma giymesi bir avantaj. Çünkü Tottenham son ana kadar en yüksek parayı zorluyor ve transfer kapanınca transfere başlıyoruz” dedi. Ndombele için Avrupa’da transfer kapanmadan önce çok daha değerli fırsatlar vardı. Davinson açısından ise Avrupa transferi tamamlandıktan sonra Cumartesi günü aramızda hala çok önemli bir fark vardı. Transferin yapılamayacağını düşünüyorduk. Bunu antrenörümüze anlattık. Ortadaki fark çok büyük olduğundan bizim sayımıza girmeyeceklerini ve onu 3. defans oyuncusu olarak oynatmayı düşündüklerini düşündük. “Son günde bazı şeyler değişebilir.” . Blöf mü, gerçek mi olduğu son gün belli olur. Daha sonra fiyatı 1,5 milyon Euro artırarak ulaştığımız fiyata çıkardık ve 9,5 milyon Euro artı artı ikramiye konusunda anlaştık. Önce 25’te, sonra 16’da durdular. Oradan da 16’da durdular. Davinson hem cumartesi hem de pazar günü uzaktaydı. Tottenham’ın sahibi değerli bir iş adamı ve oldukça zengin bir insandır. “Davinson çok yüksek bir isim” dedi.

“Bu yıl bizim için dayanışma ve konsantrasyon yılıdır”

Süper Lig’deki rakiplerinin güçlü olduğunu belirten Timur, “Bu güzel bir şey. Geçen yıl da çok keyifli bir ligdi. Bundan 4-5 yıl sonrasını kıyaslarsak Türkiye Ligi’nin seviyesi yükseldi” dedi. Bu yıl daha da artacak. Bu yılı kendi içimizde değerlendiriyoruz.” Çok farklı çalışmalar yapacağız. Bu yıl bizim için dayanışma ve konsantrasyon yılıdır. En değerli şey dayanışmadır. Dayanışma her türlü şeye sahip çıkmak demektir. Adı Galatasaray’la anılan herkese sahip çıkmak demektir. Dayanışma, zor durumdaki ada olmaktır. Kurtuluş Savaşı’nın ruhu nedir, Kurtuluş Savaşı’nın ruhu, tüm imkansızlıklara rağmen bir şeyler yapmaktır. Taraftarlarımıza çağrım oyuncularımıza sahip çıkmalarıdır. En çok üzen şey topu kaybettiklerinde çıkan gürültüdür. Görevimiz sonsuz destektir. Herkes alın terinin sonuna kadar çabalıyor. Şampiyon olacaksak kayıtsız, kuralsız takviyelerle olabiliriz. Bu kadar takviye vermeyerek şampiyon olsak bile bu onun adınadır. Şampiyonluk demeyelim. İkincisi, neden yoğunlaşma, birliğimizi dağıtmak, yoğunlaşmamızı dağıtmak için bu yıl her türlü şey yapılacak. O da yapılmaya başlandı. Başka ne yapılacak? Her şeye karşı duyarlı ve uyanık olmamız gerekiyor. Kötü yönetime veya etik olmayan prosedürlere boyun eğmeyeceğiz. Olacak hiçbir şeye izin vermeyeceğiz. Burada Galatasaray’ımızdan muhabirler var. Eksik bilgi verildi, transfer haberi verilmedi. Transfer haberi vermek Galatasaray’a zarar verir. Transfer haberi veren herkese transfer yapmaya çalışan, transfer haberleri için etkileşimi artırmaya çalışan bir kişi ve bir Galatasaray taraftarı olarak taraftarlardan haklarından vazgeçmemelerini rica ediyorum. Bütün bunlar Galatasaray’ın daha değerli oyunculara transfer yapmasının nedenleri. Galatasaray’da neden 500 oyuncu ismi varken diğer kulüplerden sadece 50 oyuncu var? Taraftarlarımız bunu neden istiyor? 500 haber olsa 490’ı yanlıştır. Burada insanlar gerçek haber veriyor, sonra süreç değişiyor. Transfer dinamik bir süreçtir. 3 gün önce doğruydu, 3 gün sonra farklı bir hal alıyor, bu sefer yanlış. Bu işin doğası budur. Popülizmin kazandığı yerde gerçek kaçar. Bu yıl bizim için değerli bir yıl. Geçen seneki birliktelikten çok daha büyük bir birlik ortaya koyacağız ve bunları en iyi yapacak olan camia da Galatasaray camiasıdır. Bu yıl bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor. Bir dizi can sıkıntısı. Bu kadroya Inter forması giydirelim, o zaman bu gruba bu kadar zor bir grup diyebilir miyiz? Daha önce bir kez rüya göreceğiz. Kazanmak ve kaybetmek var. Neden hayal ettiğimiz şeyleri ifade etmiyoruz? Sosyal medyada linç edilirsek diye. Bu popülizmin sonucudur. “Ne oluyor, Galatasaray kaybediyor” dedi.

Erden Timur ayrıca toplam sponsorluklardan 53 milyon Euro gelir elde edildiğini ve bunun daha da artacağını söyledi.

“Sergio Ramos gelmeye ikna oldu”

İspanyol savunma oyuncusu Sergio Ramos’la da ilgilendiklerini anlatan Timur, “Sergio Ramos gelmeye ikna olmuştu. Sevilla da onun seçimini bekliyordu. Sergio Ramos için Suudi Arabistan’dan çok fazla teklif vardı. Biz o rakamı veremedik. rakam yavaş yavaş bize doğru düşüyordu.Sonunda 8.5 milyon euroya düştü.İstediklerimizde farklılık vardı.Sevilla geldiğinde geldiği kulüp oraya gitmek istiyordu.Davinson ve Sergio Ramos arasında Davinson vardı. Yüzde 60-70 oranında tercih ediliyor. İkisi de çok iyi oyuncular. Davinson ve Ndombele. “Baktığınızda 3-4 yıl önce onun transferlerine bonuslar hariç 104 milyon Euro ödenmişti. Ndombele, Tottenham’ın tarihindeki en değerli transferdir” dedi.

haberyalvac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler