Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu: (4)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİP’ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay’a ilişkin Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarına ilişkin, “Meclis eylem ve gösteri mekanı değil, sorunlara çözüm bulma makamıdır” dedi. Ülkenin sorunları. Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla ve sürece katkıda bulunmak isteyenlerle birlikte çalışıyoruz.” “Diğer siyasi partilerle çözüm bulacağımıza inanıyorum.” söz konusu.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 3 Kasım’da 21’inci iktidar yılını geride bıraktıklarını söyledi.

Türkiye’ye ve millete şan, şeref ve hizmetle geçen 21 yıl boyunca Türkiye’yi her alanda kalkındırmak için çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, “Biz, şerefimizi emanet eden milletin iradesini hiçbir zaman lekelemedik. Değeri ne olursa olsun sandık.” İfadesini kullandı.

Türkiye’nin savunmadan ulaşıma, sağlıktan eğitime, turizmden güvenliğe, terörle mücadeleden sosyal yardıma kadar her alanda ilerleme kaydettiğini ifade eden Erdoğan, 85 milyon insanın her bireyinin kendi bünyesinde sunulan hizmetleri deneyimlediğini söyledi. günlük yaşamlar.

Erdoğan, gurbetçilerin Türkiye’ye her geldiklerinde 21 yılda yaşanan büyük devrimi açıkça gördüklerini, Türkiye’nin birçok alanda Avrupa’nın çok ilerisinde olduğunu söyledi.

Muhalefetin engellemelerine rağmen yapılanların başarıldığını belirten Erdoğan, maruz kaldıkları tüm baskınlara, ihanetlere ve bürokratik direnişlere rağmen millete verdikleri sözleri yerine getirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim meydanlarında gençlere verdikleri indirimli cep telefonu, bilgisayar yükseltme ve bedava 10 GB internet sözlerini tuttuklarını söyledi.

İşsiz emeklilerin hesaplarına tek seferlik 5 bin lira ödeme yatırıldığını, ilk etapta deprem bölgesinde hayata geçirilecek Aile ve Gençlik Fonu’nun kuruluş sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten TBMM’de kesinleşen Erdoğan, depremden etkilenen kentlerin yeniden inşası için 1 trilyon lira ayrılan 2024 bütçesinin hazırlandığını söyledi. Komisyonda görüşmelerin devam ettiğini hatırlattı.

Erdoğan, Orta Vadeli Program, 2024 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve 12. Kalkınma Planı’nı tamamladıklarını, önümüzdeki 5 yılın ekonomik yol haritasını detaylı olarak belirlediklerini belirtti.

Yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla ile kaliteli büyüme hedeflerinden asla geri adım atmayacaklarının altını çizen Erdoğan, ekonomi politikasının olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını, cari dengenin yıllık 7,3 milyar oranında iyileştiğini ifade etti. Son iki ayda dolar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekim ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artarak 22,9 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını, Ocak-Ekim dönemindeki 10 aylık ihracatın ise 210 milyar doları aştığını belirtti. Merkez Bankası’nın toplam rezervleri ise 128,4 milyar dolara ulaştı. söylenmiş.

“Türkiye emin ellerde”

“En büyük baş ağrımız olan enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz” diyen Erdoğan, bugüne kadar taviz vermedikleri “Çalışanları enflasyona sokmama” ilkesine sadık kalacaklarını vurguladı.

Bazıları küresel nedenlerden, bazıları açgözlülükten kaynaklanan yüksek hayat pahalılığına karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, vatandaşların rahat olması gerektiğini söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye emin ellerde, yetkin kadroların yönetimindedir. Her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güç, kapasite, bilgi ve potansiyele sahiptir. Bugün çıktığımız yolda katlandığımız zorlukların hiçbirisi yoktur” dedi. Türkiye mutlaka hedeflerine ulaşacak ve umarım küresel sistemde hak ettiği yeri alacaktır.” ” dedi.

Ekonomideki atılımların yanı sıra “mülkiyetin temeli” olan adaleti de ihmal etmediklerini belirten Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye’yi 4 ana sütun üzerinde yükseltme sözü verdiklerini hatırlattı ve bunlardan bir tanesi de ” adalet”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıldır güvenilir ve erişilebilir bir adalet sisteminin kurulması için çalıştıklarını, çabaladıklarını ifade etti.

“Gecikmiş adalet, adalet değildir” inancıyla reforme ettikleri yargı sisteminin altyapısını güçlendirerek, yüksek yargı organları dahil adalet teşkilatının tüm birimlerine modern hizmet binaları kazandırdıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: lekelenmeme hakkı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Kişisel Bilgileri Koruma Kurumu vb. reformlara imza attıklarını kaydetti.

“Darbe olsa, ayaklanma olsa en büyük destekçisi CHP olurdu.”

Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını anayasal güvence altına alarak hukuk sistemindeki önemli bir açığı daha kapattıklarını belirten Erdoğan, bu süreçte en büyük direnci yargı içinde kümelenen FETÖ benzeri yapılardan ve FETÖ’nün başını çektiği muhalefetten gördüklerini ifade etti. CHP’li.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

“Geçmiş iktidarlar döneminde yargıyı militanlaştıranlar hiçbir zaman yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istemediler. Atılan her adımı mümkünse önce Meclis’te sabote etmeye çalıştılar. Bunu başaramayınca bu kez bu kez de parlamentoda atılan adımları sabote etmeye çalıştılar. Adliye kapılarında nöbet tuttular.Böylece Meclis’te engelleyemedikleri yasal düzenlemeler mahkemelerden geçirildi.Geçtirmeye çalıştılar.Yasakların kaldırılması, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi yönünde ne adım atıldıysa, özellikle getirilen düzenleme Başörtüsü özgürlüğüne karşı çıkan CHP istisnasız hepsine karşı çıktı, sadece milletin değil Türkiye’nin iradesini de prangalayan darbe anayasasının değişmemesi için her yolu denediler Bireysel başvuru Bireysel başvuru hakkı CHP, bireysel başvuru hakkını içeren anayasa değişikliğine ‘Hayır’ dedi, hatta her zaman olduğu gibi anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Dolayısıyla CHP’nin bugün bireysel başvuru konusunda söyleyeceği bir şey yoktur, olamaz. İki yüksek mahkeme Kurum içinde ortaya çıkan içtihat farklılığını ‘darbe’ olarak nitelendirmek de bir başka utanmazlıktır. Bu gerçeği biz ve milletimiz çok iyi biliyor. Allah korusun bu ülkede darbe olsa, ayaklanma olsa en büyük destekçisi CHP olur. “1960’tan bu yana milli iradeye, Meclis’e ve Anayasal düzene karşı denenen tüm antidemokratik senaryoların baş aktörü, yapımcısı ve yöneticisi CHP’dir.”

Erdoğan, CHP’nin hükümetlerine yönelik her türlü vesayet girişiminde her zaman vesayetçilerin yanında olduğunu belirterek, Cumhuriyet mitinglerinden Gezi ayaklanmasına kadar birliği, barışı ve demokrasiyi yok etmeye yönelik tüm saldırılarda CHP’nin silüetinin mevcut olduğunu vurguladı. Çukur eylemlerinden 15 Temmuz ihanetine kadar.

“Oturacak yer arıyorsanız parka gidin”

“Bugün Türkiye’de bir ayaklanma ve darbe olsa CHP hemen darbecilerin yanında yer alır. Bu kriter tek başına sorunun ne olduğunu açıklamaya yeterlidir.” diyen Erdoğan, bunların ortada olduğu halde yüzeysel söylemlerin kullanıldığını ifade etti. CHP ve ortaklarının hiçbir değeri yoktu.

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki sorunun, iki yüksek yargı organının görev yetkileri konusunda görüş ayrılığından oluştuğunu belirten Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nde yer alan bireysel başvuru hakkının kullanımına ilişkin sorunun da devam ettiğini kaydetti. Onların yönetimi sırasında anayasa, bir süredir dile getiriliyordu.

“Hem üst yargı organları, hem de liderleri dahil, bu konudaki şikâyetlerini hem toplantılarımızda hem de halk toplantılarımızda dile getiriyorlardı.” diyen Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin 130 bine ulaşan iş yükünü kaldırmasının mümkün olmadığına işaret etti. Mevcut koşullar altında dosyalar.

Bu kadar çok başvuru dosyasının sağlıklı değerlendirilemeyeceğinin açık olduğunun altını çizen Erdoğan, alınan kararlara yönelik eleştirilerin arttığını belirterek, şöyle konuştu:

“Yargıtay’ın açıklamalarında dile getirdiği sitemleri elbette göz ardı edemeyiz. Ama devletin başkanı olarak bizim görevimiz bu tartışmada hüküm vermek değil hakem olmaktır. Anayasamızın 104. maddesine göre Anayasamıza göre devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını sağlamak görevimizdir.İnşallah bu sorumluluğu tam olarak yerine getireceğiz.Kişisel eleştirilerimizi bozmadan, iki yüksek yargı organımız arasındaki içtihat farklılıklarını kalıcı olarak ortadan kaldırmak için çaba göstereceğiz. Sorunun acil çözümü, konuya ilişkin anayasal ve yasal değişikliklerin hızla hayata geçirilmesi, kalıcı çözümü ise yeni ve sivil bir anayasadır.Adresi milli iradenin tecellisi olan Aziz Parlamento’dur. eylem ve gösteri yeri değil, ülke sorunlarına çözüm bulma makamıdır, özellikle oturulacak yer değil, oturacak yer arıyorsanız parka gidin. Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla ve sürece katkıda bulunmak isteyen diğer kişilerle birlikte çalışacağız. “Siyasi partilerle çözüm bulacağımıza inanıyorum.”

“Yeni tedbirleri uygulamaya koyacağız”

Erdoğan, yerel yönetim seçimlerinin hazırlıklarına fiilen 28 Mayıs’ta başladıklarını, geçen hafta yapılan Merkezi Karar ve Yönetim Kurulu toplantısıyla 31 Mart seçim takviminin resmen başladığını hatırlattı.

Teşkilat Başkanlığı, Seçim İşleri Başkanlığı ve diğer genel merkez birimlerinin seçim hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, 4,5 aylık sürenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kritik dönemde hem hükümet tarafında hem de siyasi tarafta birçok adımı eş zamanlı olarak atmamız gerekiyor. Yapımı tamamlanan deprem konutlarını teslim ederken bir yandan da yeni tedbirleri hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın ekonomideki sorunlarını hafifleteceğiz.” Şeklinde konuştu.

Toplu açılış törenlerinde belediyelerinin rakiplerine göre hizmet açısından farkını net bir şekilde ortaya koyacaklarını kaydeden Erdoğan, ittifak ortaklarıyla yaptıkları uyumlu çalışmaları bundan sonra da güçlendirerek sürdüreceklerini vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan, Türk siyasetini iç siyasetten ekonomiye, dış politikadan yerel yönetimlere kadar her alanda icraatlarla, başarılarla ve atılımlarla destekleyeceklerini belirterek, “Son 21 yılın bize öğrettiği en önemli kriter; şu: Milletimizin öngörüsü var. İş yapanlarla sadece laf üretenleri birbirinden ayırmak önemli.” “Çok iyi görüyor ve takdir ediyor. Siyaset mühendisliğiyle, sosyal medya abartılarıyla, kalem yazarlarının cilalamasıyla seçimlerin kazanılamayacağını daha 6 ay önce gördük.” değerlendirmesini yaptı.

Seçimin sandıktan önce gönüllerde kazanılacağını belirten Erdoğan, bunun yolunun da eylemden, hizmetten, çalışmaktan ve seçmenle olan bağı sonsuza kadar sürdürmekten geçtiğinin altını çizdi.

Erdoğan, muhalefet tarafında perde arkasında yürütülen görüşmelerin kendileri için hiçbir önemi olmadığını vurguladı.

Kendilerinden, kendi partilerinden ve kendi ittifaklarından sorumlu olduklarını belirten Erdoğan, işlerini hakkıyla yaptıkları takdirde kendilerinin bir kez daha milletin teveccühünü görmelerine kimsenin engel olamayacağını ifade etti.

Erdoğan, 31 Mart’a kadar seferberlik ruhuyla çalışacaklarını, bunun lokomotifinin milletvekilleri olacağını belirtti.

Milletvekillerinin herkesten daha çok çalışması, daha çok koşması, daha çok ter dökmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Kapısı çalınmayan, eli tutulmayan, refahı sorgulanmayan kimseyi bırakmayacaksınız.” söz konusu.

(Bitti)

saphaneajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler